Află din rândurile următoare care este rețeta de gogoși a mamei Geta.
Mama Geta este una dintre cele mai cunoscute gospodine de pe internet, care a ajuns în atenția publicului prin felul său de a fi și prin intermediul carismei de care a dat dovadă.
Astfel, atunci când nu-și petrece timpul la târg, comercializând produsele tradiționale pe care ea însăși le face, mama Geta își răsfață copiii și nepoții cu preparate de-a dreptul delicioase.
Unele dintre cele mai îndrăgite deserturi ale mamei Geta sunt vestitele sale gogoși.
Descoperă din rândurile următoare care este rețeta de gogoși a mamei Geta și delectează-te cu gustul gogoșilor din copilărie!
Rețeta de gogoși a mamei Geta
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- gălbenușul de la 4 ouă;
- 10 grame de drojdie de bere;
- 7 linguri de zahăr;
- o jumătate de litru de lapte;
- o esență de rom;
- coaja rasă de la o lămâie;
- 50 de grame de unt;
- făină cât cuprinde.
Mod de preparare:
Pentru a prepara delicioasele gogoși ale mamei Geta, mai întâi trebuie să pregătim aluatul din drojdie, lapte și făină. Amestecăm drojdia cu puțin lapte și făină, până când obținem consistența dorită. Ulterior, îl lăsăm la cald să se dospească.
Cât timp aluatul stă la dospit, amestecăm gălbenușurile de ou cu zahăr, lapte, esența de rom și coaja de lămâie. Ulterior, incorporăm amestecul obținut cu aluatul dospit și adăugăm făină cât cuprinde astfel încât să se creeze un aluat moale ca de cozonaci. Amestecăm cu o lingură de lemn și adăugăm treptat untul topit. Lăsăm aluatul deoparte, la căldură, până când acesta crește.
Punem pe masă un praf de făină și cu ajutorul unui dispozitiv special de lemn întindem bine aluatul. Relizăm gogoșile cu ajutorul formelor speciale sau cu un pahar de apă. După ce am făcut forma gogoșilor, le lăsăm să se dospească o jumătate de oră, acoperite cu un prosop.
Gogoșile se pun în untură bine încinsă și se lasă la copt. Foarte important este să punem capacul deasupra oalei unde se coc gogoșile pentru a crește frumos. Ulterior, se scot pe o tavă și se servesc cu zahăr pudră pe deasupra.