Gogoșile cu ciocolată fără ou reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de gogoși cu ciocolată fără ou. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase gogoși cu ciocolată fără ou, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de gogoși cu ciocolată fără ou
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de gogoși cu ciocolată fără ou, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp de crescut – 30 minute
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – gogoși cu ciocolată fără ou
Ingrediente pentru gogoși
- un sfert de cană de lapte
- 3 linguri de zahăr granulat
- 2 linguri de drojdie uscată
- 2 căni de făină
- un praf de sare
- o cană de apă
- o lingură de unt (la temperatura camerei)
- ulei, unt și făină (în plus)
Ingrediente pentru glazură
- câteva cuburi de ciocolată (după preferințe)
Ingrediente pentru decor
- fulgi de ciocolată
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 gogoși. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!
Mod de preparare - gogoși cu ciocolată fără ou
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mici, în care vom adăuga un sfert de cană de lapte călduț (nu fierbinte), peste care vom adăuga 3 linguri de zahăr granulat
Pasul 2. Imediat ce zahărul a fost dizolvat, vom adăuga și 2 linguri de drojdie uscată și vom continua să amestecăm, pentru ca mai apoi să acoperim bolul cu un capac sau o farfurie, pentru a se odihni timp de aproximativ 15 minute.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni ceva mai mari, în care vom adăuga 2 căni de făină, un praf de sare, dar și amestecul nostru de drojdie. Începem să amestecăm tot cu ajutorul unei linguri, pentru ca drojdia să se încorporeze în făină. Abia apoi, vom adăuga și o jumătate de cană de apă, iar apoi vom începe să amestecăm cu mâna.
În acest timp, până se va forma aluatul, vom mai adăuga din când în când, câte o jumătate de cană de apă.Pasul 4. Odată ce s-a format aluatul și nu se mai destramă, îl vom lua din bol și în vom transfera pe o suprafață plată și vom începe să-l frământam, timp de aproximativ 15 minute, până când acesta nu va mai fi lipicios. În acel moment, vom pune peste aluat o lingură de unt (la temperatura camerei) și vom începe să-l frământam iar, pentru ca untul să se încorporeze complet în aluat, de asemenea, până când aluatul nu se va mai destrăma.
Pasul 5. Vom forma apoi o bilă din aluatul nostru și îl vom pune într-un bol, de dimensiuni potrivite. Apoi îl vom unge cu puțin ulei și vom acoperi bolul, pentru a-l lăsa să se odihnească, timp de aproximativ o or ă și jumătate.
Citește și: Panna cotta cu mango. Un desert clasic italian, cremos și cu un gust răcoritor!
Pasul 6. După acest interval de timp, începem să mai frământam timp de 2-3 minute aluatul, pe o suprafață plată, pe care am presărat puțină făină în prealabil. Cu ajutorul unui sucitor, vom întinde aluatul, cât de mult putem. Apoi cu ajutorul unei forme speciale de gogoși (cu gaură în mijloc) sau o cană, vom începe să formăm gogoșile noastre, pe care le vom pune pe o hârtie de copt, tapetată cu unt și făină. Gogoșile se ung cu puțin ulei și se lasă pe hârtia de copt, timp de aproximativ 15 minute, acoperite fiind cu un prosop.
Pasul 7. După acest timp, gogoșile sunt gata de prăjit. Într-o tigaie, vom adaugă ulei, la foc mediu, iar când acesta s-a încins vom adăuga, rând pe rând, gogoșile. Acestea se vor întoarce din când în când, cu ajutorul unei palate, pentru a se prăji pe ambele părți, uniform și se țin în tigaie până când devin aurii.
Pasul 8. A venit timpul să ne ocupăm și de glazura noastră de ciocolată. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adăuga câteva cuburi de ciocolată (după preferințe), bol pe care-l vom așeza pe o oală cu apă, direct pe foc, pentru a se topi. Amestecăm constant, până când apa va fierbe, iar ciocolata se va topi complet.
Pasul 9. Acum că și gogoșile, dar și glazura de ciocolată sunt gata, ne vom ocupa de asamblarea desertului nostru delicios. Fiecare gogoașă în parte se va trece prin glazura de ciocolată, iar deasupra vom presăra câțiva fulgi de ciocolată, iar rețeta este gata!
Gogoșile cu ciocolată fără ou sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tort Bundt. Acoperit cu o glazură simplă de vanilie și fulgi de migdale!