Rețetă de gulaş unguresc! Folosește aceste ingrediente dacă vrei să iasă, cu adevărat, delicios.
Printre rețetele îndrăgite de gospodine, se numără și cea de gulaș unguresc. În principiu, se poate folosi orice fel de carne pentru acest preparat, dar recomandată ar fi carnea de vită deoarece fiartă foarte mult, are un gust inconfundabil.
Pentru a păstra gustul autentic, gulașul unguresc ar trebui preparat în tuci, nu în oală.
Fiind o combinație între ciorbă și tocană, gulașul este o mâncare foarte des preparată la noi în țară.
Pentru a o putea pregăti ca la mama acasă, se călește mai întâi ceapa în grăsime și apă, peste care se adaugă o linguriță de sare. Ar fi de preferat ca peste ceapa care fierbe, să fie pus un capac pentru ca savoarea să se păstreze mai bine.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Rețetă de Gulas unguresc! Gospodinele preferă gulașul unguresc cu găluște din făină cu ou
După ce a început ceapa să fiarbă, se adaugă și carnea tăiată cubulețe, dar fără să fie adaugată apă.
Un pas important în prepararea gulașului ar fi ca apa să nu fie adaugată în exces.
Citeste si: Mamaliga, SANATATE curata la ceaun! Iata ce beneficii are pentru organismul nostru
Gospodinele preferă gulașul unguresc cu găluște din făină cu ou.
Ingrediente:
La 1 kg de carne, se adaugă aproximativ 3 cartofi, 3 cepe medii spre mari, 1 țelină mică, 1 morcov, 3 ardei grași( de preferat roșii), 2 ardei iuți, o legătură de pătrunjel, o linguriță de zahăr.
Citeste si: Reţeta SUPĂ GULAŞ! Consistentă, delicioasă şi uşor de pregătit
Foarte important în prepararea gulașului unguresc: NU se pun roșii. Gulașul unguresc se prepară doar cu boia dulce pentru a-i da culoarea roșie dar și cu boia iute, după preferințe.