Gulașul unguresc se prepară destul de repede și veți obține o mâncare senzațională, dacă știți câteva trucuri.
Gulașul unguresc este o rețetă tradițională a vecinilor noștri, dar a fost preluată cu succes și de bucătăria românească. Noi vă învățăm cum să preparați acest fel de mâncare și ce ingrediente trebuie să folosiți.
Cea mai simplă rețetă de gulaș unguresc
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce poți înlocui carnea
Citeste si: DESCOPERĂ: Cât timp trebuie să fierbi organele pentru ciorba de burtă
Din start trebuie să știți că gulașul se prepară din carne de vită.
Gulașul unguresc este un preparat devenit celebru în toată lumea și nu este de mirare. Are un gust senzațional și o tehnică de preparare specială. Rețeta de bază cere ca gulașul să fie preparat la ceaun.
Dacă nu aveți cum să faceți asta, îl puteți găti și pe aragaz, într-o oală mai mare sau într-un tuci.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Vecinii noștri numesc acest fel de mâncare gulyas, care înseamnă, de fapt, pastor de vite. Carnea este fragedă, iar sosul este picant și cremos.
Ingrediente pentru gulaș:
- un kg carne de vită
- 50 g untură sau ulei
- ceapă roșie
- cartofi
- morcovi
- roșii
- ardei gras
- pătrunjel
- căței de usturoi
- sare
- piper
- paprica
Ingrediente pentru găluște:
- două ouă
- două linguri de apă
- 150 g făină
- un praf de sare
Cum se prepară gulașul unguresc
Citeste si: CITEȘTE: Piept de rață după rețeta lui CĂTĂLIN SCĂRLATESCU
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce merge friptura de vită
Spălați foarte bine carnea de vită și o tăiați în cubulețe, potrivite ca mărime. Puneți uleiul sau untura să se încingă, într-o oală, într-un tuci sau în ceaun. Apoi adăugați ceapa tocată mărunt, pe care o veți căli, până se rumenește.
Puneți și carnea peste ceapă și lăsați-o să se prăjească. După ce este gata, începeți să adăugați sare, piper și paprica. Turnați puțină apă și lăsați carnea să fiarbă. În timpul acesta, acoperiți oala cu un capac.
Dacă vedeți că apa se evaporă, mai adăugați, dar tot câte puțină, ca să nu fie foarte multă din prima.
În timpul acesta, spălați, curățați și tocați legumele. Pisați usturoiul și puneți-l în oală. Când carnea e aproape gata, puteți să adăugați și legumele, turnați apă, cât să le acopere, și lăsați-le să fiarbă.
Între timp, pregătiți găluștele. Bateți ouăle cu un praf de sare și începeți să adăugați făina, în timp ce amestecați cu un tel, ca să nu fie cocoloașe.
La final, adăugați apă și omogenizați. Din acest aluat, luați cu lingura câte o gălușcă și o puneți în gulaș, când toate legumele sunt aproape fierte.
După ce ați adăugat găluștele, lăsați mâncarea pe foc încă 15 minute. Opriți focul și adăugați din belșug pătrunjel tocat mărunt.