Rețeta de halva turcească a bunicii Gherghina! Desertul copilăriei! „Mama mea făcea o halva turcească, care era o prăjitură minunată.”

Rețeta de halva turcească a bunicii Gherghina! Desertul copilăriei! „Mama mea făcea o halva turcească, care era o prăjitură minunată.”
Rețeta de halva turcească a bunicii Gherghina! Desertul copilăriei! „Mama mea făcea o halva turcească, care era o prăjitură minunată.”

Află din rândurile următoare care este rețeta de halva turcească a bunicii Gherghina.

Bunica Gherghina este una dintre cele mai iubite și apreciate bunicuțe din mediul online, care adesea pregătește cele mai gustoase preparate pentru urmăritorii săi. Bunicuța și-a creat o comunitate numeroasă de persoane în mediul online, care îi sunt alături și o urmăresc la orice pas. Astfel, în semn de apreciere, bunica Gherghina împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online cele mai gustoase rețete.

De data aceasta, îndrăgita bunicuță a pregătit o rețetă gustoasă de halva turcească. Bunica Gherghina a precizat că acesta este desertul copilăriei sale.

Astăzi, bunica Gherghina o să vă prezinte o prăjitură din copilărie. O să vă prezint o halva turcească. Înainte, iarna, după sărbători, bunicile noastre, rudele, veneau cu lucrul la mama mea. Mama mea țesea la război, ele torceau la bumbac, la lână, iar mama mea, țin minte, ieșea din război și ieșea afară la foc, la vatră și le făcea o halva turcească, care era o prăjitură minunată.

Rapidă, bună și ieftină .”, a spus bunica Gherghina în mediul online.

Rețeta de halva turcească a bunicii Gherghina

Citește și: Rețeta Gabrielei Cristea de salam de biscuiți cu ciocolată! Un preparat simplu de făcut și delicios de mâncat: „Este un deliciu. Este mai bună decât rețeta clasică.”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: „La cererea voastră, vreau să vă pregătesc gogoși cu căpșuni.” Rețeta de gogoși cu căpșuni a bunicii Gherghina de pe TikTok

Ingrediente:

  • făină;
  • zahăr;
  • untură;
  • scorțișoară.

Mod de preparare:

Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul extrem de simplu și de rapid.

Pentru început, am pus apă în ibric. Punem și 8 linguri de zahăr pentru sirop. Fierbem apa până se topește zahărul. În acest ibric am pus o cană de 300 de ml de apă cu 8 linguri de zahăr.

Îl punem pe foc să se topească. Am pus o cană de untură la topit. O lăsăm să se încingă bine și urmează să punem o cană de făină peste untură și o prăjim bine. Am pus făina la prăjit și o prăjim bine până se maronizează ea, până prinde culoarea maronie. Am pus siropul peste halva. Scorțișoara se pune ultima dată. Halvaua e gata, să o punem la farfurie.
Cu lingura, facem lingurele-lingurele
.”, a spus bunica Gherghina pe Facebook.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Sarmale împrăștiate de post, rețeta maicii Isidora de la Mănăstirea Arnota. “Varza nu este pretențioasă și este foarte gustoasă.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți are Açelya Devrim Yılhan, actrița care joacă rolul Hasibe, mama celor patru frați Derenoglu din serialul Vinovați de iubire! Iată cum arăta celebra actriță în urmă cu 14 ani, la început de carieră

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies