Aceste prajituri gustoase vor fi bucuria copiilor si un rasfat al papilelor gustative pentru parinti.
Ingrediente:
- 120 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar
- un ou
- 250 de grame de branza ricotta
- o lingurita de esenta de vanilie sau un baton de vanilie
- 250 de grame de faina de grau
- un praf de sare
- un pliculet de praf de copt
Pentru
glazura ai nevoie de:
- 120 de grame de crema de branza
- 60 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar pudra
- o lingurita de esenta de vanilie
Modalitate de preparare:
Incepe prin a incalzi cuptorul al 180 de grade Celsius.
Bate untul cu zaharul intr-un bol incapator, adauga oul, branza ricotta si vanilia si amesteca bine ingrediente pana se incorporeaza.
Intr-un bol separat pune faina, sarea si praful de copt. Adauga compozitia cu ricotta si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor de faina.
Intr-o tava de cuptor pe care ai pus foaie de copt asaza cate o lingura de compozitie.
Lasa-le la cuptor 12-14 minute, pana capata o culoare aurie. Scoate din cuptor prajiturile si lasa-le la racit.
Pentru glazura mixeaza toate ingredientele bine pana obtii o pasta. Intinde glazura cu o lingura pe fiecare prajitura.
Sursa
Ingrediente:
- 120 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar
- un ou
- 250 de grame de branza ricotta
- o lingurita de esenta de vanilie sau un baton de vanilie
- 250 de
grame de faina de grau
- un praf de sare
- un pliculet de praf de copt
Pentru glazura ai nevoie de:
- 120 de grame de crema de branza
- 60 de grame de unt la temperatura camerei
- 200 de grame de zahar pudra
- o lingurita de esenta de vanilie
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Modalitate de preparare:
Incepe prin a incalzi cuptorul al 180 de grade Celsius.
Bate untul cu zaharul intr-un bol incapator, adauga oul, branza ricotta si vanilia si amesteca bine ingrediente pana se incorporeaza.
Intr-un bol separat pune faina, sarea si praful de copt. Adauga compozitia cu ricotta si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor de faina.
Intr-o tava de cuptor pe care ai pus foaie de copt asaza cate o lingura de compozitie. Lasa-le la cuptor 12-14 minute, pana capata o culoare aurie.
Scoate din cuptor prajiturile si lasa-le la racit.
Pentru glazura mixeaza toate ingredientele bine pana obtii o pasta. Intinde glazura cu o lingura pe fiecare prajitura.
Sursa