Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată, un desert clasic, perfect pentru orice ocazie. O explozie de arome și răsfăț pentru papilele gustative!

reteta de inghetata de capsune
Rețetă de Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată, un desert clasic, perfect pentru orice ocazie

Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  înghețată cu căpșune și sos de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă înghețată cu căpșune și sos de ciocolată, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  înghețată cu căpșune și sos de ciocolată, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  -20 minute

Timp de preparare  -20 minute

Timp total  – 40 minute

Porții  – 4 persoane

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ingrediente – Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată

  • 800 de grame de înghețată de vanilie
  • o cană de căpșuni proaspete, feliate
  • o jumătate de cană de smântână groasă
  • o jumătate de cană de chipsuri de ciocolată
  • 2 linguri de unt (la temperatura camerei)
  • o linguriță de esență de vanilie

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ  4 persoane.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de inghetata de capsune
Rețetă de Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată, un desert clasic, perfect pentru orice ocazie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Paste carbonara cu somon, o întorsătură delicioasă a preparatului clasic

Mod de preparare - Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, este nevoie să   lăsați înghețata de vanilie, cele 800 de grame, să se înmoaie puțin la temperatura camerei, timp de aproximativ

10-15 minute sau până când observați că se poate manevra, astfel încât să o combinăm cu căpșunele proaspete, pregătite special pentru rețeta de astăzi.

Pasul 2.  Între timp, vom spăla și toca mărunt, o cană de căpșune proaspete, pe care ulterior le vom lăsa deoparte, pentru a aștepta ca înghețata de vanilie să se mai topească, iar abia apoi să o combinăm cu fructele.

Pasul 3.  Până când înghețata de vanilie s-a mai topit, ne vom ocupa de prepararea sosului de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga o jumătate de cană de smântână groasă, pe care o vom încălzi, la foc mic. Imediat apoi, adăugați o jumătate de cană de chipsuri de ciocolată, alături de 2 linguri de unt și amestecați până se topesc și se combină cu smântâna. Odată

format sosul de ciocolată, luați-l de pe foc și adăugați o linguriță de esență de vanilie. Se lasă apoi deoparte, până se mai răcește puțin.

cea mai buna reteta de ingheteta de capsune
Rețetă de Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată, un desert clasic, perfect pentru orice ocazie[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 4.  În continuare, a venit momentul să scoateți înghețata de vanilie înmuiată, într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca deasupra să adăugăm bucățile de căpșune proaspete, pe care le vom mărunți și mai mult, în timp ce le amestecăm cu înghețata de vanilie, pentru a rezulta înghețata de căpșune dorită. Ulterior, înghețata pregătită se va împărți în patru boluri de servire.

Pasul 5.  Înghețata se poate orna cu sosul se ciocolată preparat, dar și cu multe altele, iar rețeta este gata!

Pasul 6.  De asemenea, de menționat este și faptul că puteți folosi orice alte fructe pentru a obține aroma de înghețată pe care o preferați, cum ar fi ciocolată sau mango. În plus, dacă vă doriți să preparați o înghețată de căpșune și nu aveți căpșune proaspete, puteți folosi căpșune congelate. Dacă vrei un sos de ciocolată mai gros, poți crește cantitatea de chipsuri de ciocolată sau dimpotrivă, reduce cantitatea de smântână groasă. Puteți adăuga și căpșune în plus, ca ornare desertul sau chiar câteva nuci mărunțite pentru un plus de textură și aromă.

Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată  este gata și se poate servi. Poftă bună!

inghetata de capsune
Rețetă de Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată, un desert clasic, perfect pentru orice ocazie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Acatistul Buna Vestire 2023. Cea mai importantă rugăciune care se citește la sărbătoarea Bloagoveșteniei



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Savuros și sănătos. Cum să gătești somon la grătar perfect, însoțit de piure de cartofi și legume crocante!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies