Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de înghețată cu căpșune și sos de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă înghețată cu căpșune și sos de ciocolată, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de înghețată cu căpșune și sos de ciocolată, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire -20 minute
Timp de preparare -20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 4 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată
- 800 de grame de înghețată de vanilie
- o cană de căpșuni proaspete, feliate
- o jumătate de cană de smântână groasă
- o jumătate de cană de chipsuri de ciocolată
- 2 linguri de unt (la temperatura camerei)
- o linguriță de esență de vanilie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Paste carbonara cu somon, o întorsătură delicioasă a preparatului clasic
Mod de preparare - Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să lăsați înghețata de vanilie, cele 800 de grame, să se înmoaie puțin la temperatura camerei, timp de aproximativ 10-15 minute sau până când observați că se poate manevra, astfel încât să o combinăm cu căpșunele proaspete, pregătite special pentru rețeta de astăzi.
Pasul 2. Între timp, vom spăla și toca mărunt, o cană de căpșune proaspete, pe care ulterior le vom lăsa deoparte, pentru a aștepta ca înghețata de vanilie să se mai topească, iar abia apoi să o combinăm cu fructele.
Pasul 3. Până când înghețata de vanilie s-a mai topit, ne vom ocupa de prepararea sosului de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga o jumătate de cană de smântână groasă, pe care o vom încălzi, la foc mic. Imediat apoi, adăugați o jumătate de cană de chipsuri de ciocolată, alături de 2 linguri de unt și amestecați până se topesc și se combină cu smântâna. Odată format sosul de ciocolată, luați-l de pe foc și adăugați o linguriță de esență de vanilie. Se lasă apoi deoparte, până se mai răcește puțin.
Pasul 4. În continuare, a venit momentul să scoateți înghețata de vanilie înmuiată, într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca deasupra să adăugăm bucățile de căpșune proaspete, pe care le vom mărunți și mai mult, în timp ce le amestecăm cu înghețata de vanilie, pentru a rezulta înghețata de căpșune dorită. Ulterior, înghețata pregătită se va împărți în patru boluri de servire.
Pasul 5. Înghețata se poate orna cu sosul se ciocolată preparat, dar și cu multe altele, iar rețeta este gata!
Pasul 6. De asemenea, de menționat este și faptul că puteți folosi orice alte fructe pentru a obține aroma de înghețată pe care o preferați, cum ar fi ciocolată sau mango. În plus, dacă vă doriți să preparați o înghețată de căpșune și nu aveți căpșune proaspete, puteți folosi căpșune congelate. Dacă vrei un sos de ciocolată mai gros, poți crește cantitatea de chipsuri de ciocolată sau dimpotrivă, reduce cantitatea de smântână groasă. Puteți adăuga și căpșune în plus, ca ornare desertul sau chiar câteva nuci mărunțite pentru un plus de textură și aromă.
Înghețata cu căpșune și sos de ciocolată este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Acatistul Buna Vestire 2023. Cea mai importantă rugăciune care se citește la sărbătoarea Bloagoveșteniei