Kebabul la grătar cu legume și condimente aromate reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de kebab la grătar cu legume și condimente aromate. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos kebab la grătar cu legume și condimente aromate, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Kebab la grătar cu legume și condimente aromate
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de kebab la grătar cu legume și condimente aromate, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Kebab la grătar cu legume și condimente aromate
Ingrediente pentru kebab
- un kilogram de carne de miel tocată
- un kilogram de carne de vită tocată
- o ceapă mare, tocată mărunt
- o jumătate de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
- 2 căței de usturoi, tocați
- 2 lingurițe de chimion
- o lingură de coriandru
- o lingură de boia de ardei
- o lingură de sare
- o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
- un sfert de cană de ulei de măsline
- 8-10 bețe de frigărui
Ingrediente pentru sosul de iaurt
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- o cană de iaurt grecesc
- 2 căței de usturoi, tocați
- un sfert de cană de mentă proaspătă, tocată mărunt
- un sfert de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
- un sfert de cană de ulei de măsline
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
De menționat este
faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Cotlet de porc crocant cu sos, suculentă și aromată
Mod de preparare – Kebab la grătar cu legume și condimente aromate
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să înmuiați cele 8-10 frigăruile în apă, timp de cel puțin 30 de minute pentru a preveni arderea lor în timpul gătitului.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol mare, în care vom combina un kilogram de carne de miel tocată, un kilogram de carne de vită tocată, o ceapă mare, pe care am tocat-o mărunt, în prealabil, o jumătate de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, 2 căței de usturoi, 2 lingurițe de
Pasul 3. Împărțiți amestecul de carne în porții mici și modelați-le în bucăți alungite, cam de dimensiunea unui cârnat mic, pe care ulterior le vom așeza pe frigărui.
Pasul 4. Preîncălziți grătarul la foc mediu spre mare. Ungeți bucățile de carne cu ulei de măsline și puneți-le pe grătar. Gătiți aproximativ 10-12 minute, întorcându-le din când în când, până când carnea este rumenită și gătită corespunzător
Pasul 5. În timp ce kebab-urile se gătesc, pregătiți sosul de iaurt. Așadar, vom avea nevoie de un bol mic, în care vom combina o cană de iaurt grecesc, cu 2 căței de usturoi tocați mărunt, un sfert de cană de mentă proaspătă, tocată mărunt, de asemenea, un sfert de cană de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, dar și alături de un sfert de cană de ulei de măsline, sare și piper negru măcinat (după gust). Se amestecă bine până se omogenizează toate ingredientele.
Pasul 6. Odată ce kebab-urile sunt gătite, scoateți-le de pe grătar și aranjați-le pe un platou de servire. Serviți cu sosul de iaurt și câteva lipii, iar rețeta este gata!
Kebabul la grătar cu legume și condimente aromate este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline, delicioasă și ușor de făcut acasă