Asa fac maicutele cei mai buni ardei umpluti de post. Sunt deliciosi si consistenti.
Ingrediente:
5 ardei grasi, rosii
2 cepe
1 ardei verde
5-6 ciuperci champignon
2 morcovi
100 gr orez
2 rosii
350 ml suc de rosii
1 legatura patrunjel
1 lingurita boia dulce
1 legatura marar
6 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Spala bine ardeii grasi si cu grija decupeaza cotorul si indeparteaza-l.
Curata si spala restul legumelor. Toaca ceapa marunt iar ardeiul si ciupercile in cubulete mici. Morocovul se da prin razatoarea mica.
Cornulete de post cu cacao- rapide si delicioase
Intr-o oala adauga uleiul impreuna cu ceapa si caleste pana cand aceasta devine opaca.
Cum se coace painea la manastire. Ce trebuie sa faci ca sa aiba crusta rumena si lucioasa
Intre timp taie rosiile cubulete si adauga-le peste legume, impreuna cu orezul.
Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Caleste totul impreuna, pana cand orezul absoarbe toata zeama lasata de legume, apoi stinge focul.Curata verdeturile si toaca-le marunt. Pastreaza ¼ din compozitie, iar restul adaug-o peste orez. Amesteca bine.
Umple ardeii cu compozitia obtinuta. Nu ii umple foarte mutlt insa, deoarece orezul va continua sa se umfle la cuptor. Adauga desupra capacele din ardei (pot fi inlocuite cu felii de rosii).
Asaza ardeii intr-o oala inalta impreuna. Adauga sucul de rosii si umple vasul cu apa pana cand ardeii sunt acoperiti. Adauga putina sare si da totul la cuptor pana cand orezul si ardeii sunt bine fierti. Cand sunt gata adauga verdeata ramasa.
Sursa, foto: culinar.bzi.ro