Lava Cake cu ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Lava Cake cu ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Lava Cake cu ciocolată, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Lava Cake cu ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Lava Cake cu ciocolată, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 35 minute
Timp de preparare – 12 minute
Timp total – 47 minute
Porții – 4 persoane
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Lava Cake cu ciocolată
- 8 lingurițe de zahăr granulat
- o cană și jumătate de fulgi de ciocolată neagră
- o jumătate de cană de smântână lichidă pentru frișcă
- 5 lingurițe de unt (la temperatura camerei)+ în plus
- 2 ouă întregi+ 2 gălbenușuri (la temperatura camerei)
- o jumătate de cană de zahăr brun
- un praf de sare
- o esență de vanilie
- 2 linguri de făină
- zahăr pudră
- zmeură
- frunze de mentă
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Pancakes vegane. Un mic-dejun savuros și sănătos!
Mod de preparare - Lava Cake cu ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a unge formele de lava cake (de cuptor) cu unt (la temperatura camerei), pe toată suprafața lor. Vom avea nevoie de 4 astfel de forme, pe care după ce le-am uns cu unt, vom presară în ele și 2 lingurițe de zahăr granulat. În fiecare formă în parte, se vor adaugă 2 lingurițe de zahăr granulat, care va ajunge pe toată suprafață formelor. Surplusul se va îndepărta.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de o jumătate de cană de fulgi de ciocolată neagră, pe care îi vom pune într-un bol de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga și o jumătate de cană de smântână lichidă pentru frișcă. Amestecăm cu o furculiță, pentru ca fulgii de ciocolată să se topească. Bolul se pune la frigider pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de un alt bol, însă de dimensiuni potrivite, de această dată, în care vom adăuga o cană de fulgi de ciocolată neagră, peste care vom pune 5 lingurițe de unt (la temperatura camerei), bol care se va introduce în cuptorul cu microunde, la intervale de 30 de secunde, până când se va topi ciocolata. Imediat apoi, amestecăm cu o furculiță, pentru a ne asigura că ciocolata este topită complet.
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Pasul 4. Într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga 2 ouă întregi (la temperatura camerei)+ încă 2 gălbenușuri de ou, alături de o jumătate de cană de zahăr brun, un praf de sare (după gust), o esență de vanilie, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer. Odată ce ingredientele s-au încorporat, vom adăuga și ciocolata topită cu unt. Amestecăm cu o spatulă, pentru a se încorpora. Abia atunci adăugăm și 2 linguri de făină, pe care le vom încorpora cu atenție.
Pasul 5. Cu ajutorul unei cupe de înghețată de dimensiuni potrivite, vom lua din compoziția noastră de lava cake și vom turna în formele de cuptor, pregătite încă de la începutul rețetei. Atenție însă! Este nevoie să punem compoziție la baza formei de lava cake, apoi să luăm cu o linguriță mică, ciocolata topită care a stat în frigider și să o așezăm în mijloc. Imediat apoi, deasupra, vom mai turna o cupă din compoziția de lava cake.
Pasul 6. Formele se așază într-o altă tavă dreptunghiulară de cuptor și se introduce timp de aproximativ 12 minute, la o temperatură de 220 de grade Celsius. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și desertul din forme și vom presăra deasupra zahăr pudră, vom așeza câte o zmeurică și câteva frunze de mentă, iar rețeta este gata!
Lava Cake cu ciocolată este gata și se poate servi. Poftă bună!