Lava cake reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de lava cake. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă lava cake, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de lava cake
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de lava cake, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 10 minute
Timp de răcire – 1 minut
Timp total – 26 minute
Porții – 5 persoane
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – lava cake
Ingrediente pentru lava cake
- 3 linguri de făină
- 200 g fulgi de ciocolată
- un pachet si jumătate de unt
- 4 ouă
- sare
- zahăr granulat
- expresso instant
Ingrediente pentru decor
- zahăr pudră
- înghețată de vanilie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 lava cake. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - lava cake
Pasul 1. De această dată, vom începe prin a ne pregăti formele în care se va coace desertul nostru. Cu puțin unt, vom unge respectivele forme, pe toată suprafața lor, pentru ca la final, când vom dori să scoatem lava cake-ul, să nu se lipească. După ce ne-am asigurat că am uns bine formele, vom presăra și o lingură de făină în fiecare formă și o vom roti, astfel încât să ajungă și pe margini.
Pasul 2. Într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adăugă 200 de grame de fulgi de ciocolată, un pachet de unt, iar bolul se va pune în cuptorul cu microunde timp de doar câteva minute, până când untul nostru se va topi.
Pasul 3. Între timp, într-un alt bol tot de dimensiuni potrivite, vom adăuga 2 ouă întregi și gălbenușurile de la alte 2 ouă, însă doar gălbenușurile, o jumătate de linguriță de sare și vom amesteca puțin, cu ajutorul unui tel, până se vor sparge toate cele 4 gălbenușuri. Imediat apoi, vom adăuga un sfert de cană de zahăr granulat și îl vom amesteca tot cu telul sau cu mixerul, până când vom obține o nuanță asemănătoare cu lămâia și o consistență cât de cât cremoasă.
Pasul 4. Acum că untul nostru s-a topit, vom scoate bolul din cuptorul cu microunde și îi vom mai adăuga o jumătate de linguriță de expresso instant, iar cu ajutorul unui tel, vom amesteca fulgii de ciocolată amăruie, untul și expresso-ul instant, foarte, foarte bine, până când vom obține o nuanță mai închisă.
Citește și: Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi. Trebuie servită cu crutoane sau cu o felie de bruscheta!
Pasul 5. Așadar, a venit momentul să amestecăm cele două compoziții din bol. Adăugăm compoziția de ciocolată, în bolul în care avem vestitul nostru amestec asemănător cu lămâia (la culoare) și începem să le amestecăm cu o paletă, până cele două compoziții se combină uniform. Apoi, vom adăuga și două linguri de făină și mai amestecăm încă puțin pentru a se încorpora.
Pasul 6. A venit timpul să punem compoziția în formele de lava cake. Luăm fiecare formă în parte și turnăm compoziția până aproape de vârf, însă nu pline. Desertul se coace la cuptor timp de aproximativ 8-12 minute, la o temperatură de 230 de grade Celsius.
Pasul 7. Când desertul este gata, îl scoatem de la cuptor, acoperim fiecare formă cu o farfurie, pentru a se răci, timp de 1 minut, apoi întoarcem farfuria, pentru ca lava cake-ul să cadă pe ea, ușor și cu grijă. Se pudrează cu zahăr pudră și se poate servi cu înghețată de vanilie și este gata!
Lava cake-ul este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Cheesecake cu lămâie. Un desert echilibrat, perfect pentru orice iubitor de dulciuri!