Rețetă de Macarons, celebrele prăjituri în culorile curcubeului

Rețetă de Macarons, celebrele prăjituri în culorile curcubeului

Macarons, prăjiturile colorate care au devenit extrem de apreciate în ultimii ani, se pot face și acasă.

Originare din Franța, Macarons se numără printre prăjiturile ”la modă”, de câțiva ani încoace. Frumos colorate, aromate și extrem de delicioase, aceste dulciuri rafinate satisfac, cu siguranță, chiar și cele mai exigente gusturi. Iată cea mai simplă rețetă de Macarons, care nu are cum să dea greș. 

Macarons, rețeta pentru cele mai sofisticate prăjituri

Citeste si: La ce temperatură se coc MACARONS

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: La ce temperatură se coc FURSECURILE

Ce sunt macarons

Cu siguranță ați gustat, măcar o dată, din celebrele Macarons. Sunt niște prăjituri absolut irezistibile, care vă fac cu ochiul datorită culorilor superbe în care sunt îmbrăcate. 

Dacă nu știați, aceste prăjiturele se pot face, fără probleme, și acasă. Puteți încerca să le preparați după rețeta de bezea italiană, dar va trebui să fierbeți siropul de zahăr, sau după rețeta de bezea franțuzească. Aceasta din urmă este mai ușor de pregătit și este la îndemâna oricui. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Macarons pot fi gătite în diverse culori sau puteți opta pentru o singură culoare, în funcție de preferințele fiecăruia. Țineți cont că este ideal să folosiți făină de migdale, pentru a prepara aceste prăjiturele. 

Ingrediente pentru fursecurile de Macarons

Citeste si: La ce temperatură se coace CREMA DE ZAHĂR ARS

[Sursa foto: unsplash]

  • 70 g zahăr tos
  • 230 g zahăr pudră
  • 120 g făină de migdale
  • două albușuri
  • sare
  • colorant alimentar (doar dacă vreți să faceți Macarons colorate)
  • cacao (dacă vreți să faceți Macarons cu cacao)

Ingrediente pentru umplutura de Macarons

  • 230 g smântână dulce pentru frișcă
  • 260 g ciocolată neagră

Cum se prepară acasă celebrele Macarons

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coc BEZELELE

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce temperatură se coc BEZELELE

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Albușurile trebuie bătute spumă cât mai tare. Adăugați în ele și un praf de sare. După ce ați obținut o spumă consistentă, începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare. 

Rezultatul final trebuie să fie o bezea care nu cade, atunci când întoarceți castronul invers. Dacă vreți să faceți Macarons colorate, puneți colorantul alimentar în spuma de albușuri, în timp ce mixați. Separat, amestecați făina de migdale cu zahărul pudră și cu cacaoa, în cazul în care folosiți acest ingredient. 

Adăugați făina peste spuma de albușuri, puțin câte puțin, în timp ce amestecați de jos în sus. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați cercuri din compoziție. Aveți grijă să păstrați o distanță între ele, pentru că se vor mări la cuptor. Loviți tava de câteva ori de masă, pentru a obține forma perfectă de Macarons.

Lăsați tava afara, pentru cel puțin două ore, până când compoziția nu se va mai lipi de degete. De-abia apoi băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 8 minute. După acest timp, scădeți temperatura cuptorului și mai lăsați prăjiturile pentru încă 5 minute. 

În felul acesta, veți obține Macarons moi în interior, dar crocante la exterior. Lăsați prăjiturile să se răcească. Între timp, pregătiți umplutura pentru Macarons.  Puneți smântâna pentru frișcă la fiert și adăugați ciocolata în ea. Amestecați încet, până când ciocolata se va topi și veți obține o cremă omogenă. Lăsați-o să se răcească și umpleți Macarons cu cremă doar atunci când totul este rece. Puneți cremă între două Macarons și lipiți cu atenție. 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. "Căpșunile au o serie întreagă de proprități grație cărora consumul de căpșuni poate să diminueze riscul apariției următoarelor tipuri de cancer"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat