Rețetă de maioneză vegană. Se face rapid și ușor

Rețetă de maioneză vegană. Se face rapid și ușor
Rețetă de maioneză vegană. Se face rapid și ușor

Maioneza vegană se face rapid și ușor și este mult mai sănătoasă decât varianta clasică. Este ideală și atunci când vreți să țineți post.

Cu siguranță ați auzit până acum de maioneza vegană. Chiar dacă vi se pare imposibil să gătiți preparatele cu care sunteți obișnuiți cu o maioneză fără ouă, să știți că acestea vor ieși la fel de gustoase. 

Maioneza vegană, mai sănătoasă și mai blândă cu silueta

Atunci când ne gândim la maioneză, ne imaginăm deja clasica rețetă, cu gălbenuș de ou și cu mult ulei.

Ce ar fi dacă încercați, măcar o dată, să preparați o maioneză vegană sau de post?

Salatele cu maioneză vegană vor ieși la fel de gustoase, iar organismul vă va mulțumi pentru decizia făcută. Se știe deja că maioneza clasică este un preparat care pică greu la ficat sau la fiere, mai ales în cazul persoanelor care au deja o sensibilitate. 

Probabil vă întrebați din ce poate să iasă maioneza vegană atât de gustoasă, nu-i așa? Este foarte simplu, puteți folosi țelină și cartof fiert, lapte de soia sau lapte de migdale. Important este că acest tip de maioneză nu conține ouă. 

Nu vă imaginați acum că puteți consuma maioneză vegană în cantități exagerate. Până la urmă, este tot un sos, ceea ce înseamnă că are destul de multe calorii, mai ales în combinație cu diferite fripturi sau dacă îl puneți în burgeri. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente pentru maioneza vegană:

  • 100 ml de lapte de soia sau lapte de migdale
  • 200 ml de ulei vegetal 
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper alb 
  • muștar

Cum se prepară maioneza vegană

În primul rând, țineți cont de faptul că, exact ca la maioneza clasică, și la cea vegană toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. În caz contrar, riscați ca maioneza să vi se taie, din cauza diferențelor de temperatură. 

Maioneza se poate prepara atât cu lingura, cum făceau mamele sau bunicile noastre, cât și cu ajutorul unui blender. Este adevărat că a doua variantă este mai rapidă și vă scutește de o muncă în plus. 

Dacă folosiți blenderul, puneți în bolul acestuia laptele vegetal, împreună cu zeama de lămâie, după care începeți să adăugați uleiul. Acesta se toarnă în fir subțire, în timp ce mixați în maioneză. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Nu puneți niciodată o cantitate prea mare de ulei deodată, pentru că maioneza nu se va lega. Ca să vă faceți o idee, mai ales dacă până acum nu ați preparat niciodată maioneză vegană, trebuie să știți că laptele de soia o să vă ajute să obțineți un sos mai consistent, spre deosebire de cel de migdale. 

După ce ați terminat de preparat maioneza, potriviți-o de sare și de piper.

Folosiți piper alb, ca să nu stricați apsectul maionezei. 

De asemenea, puteți pune și puțin muștar. În acest fel, maioneza va avea o culoare mai frumoasă, dar și un gust mai bun.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Andreea Esca, despre importanța sportului în viața copiilor și ce anume înseamnă pentru ea și pentru familie. “Trebuie să știi neapărat un sport de vară și un sport de iarnă.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Dana Roba o critică dur pe Emily Burghelea după accidentul din Mauritius: ”Mi se pare penibil să te pozezi cum ești accidentată”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies