Află din rândurile următoare cum prepară Gabriela Cristea rețeta sa de mâncare de vinete.
Gabriela Cristea a venit în fața urmăritorilor săi cu o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de o rețetă simplă de mâncare de vinete.
„ Astăzi o să fac o tocăniță de vinete în stil turcesc. Este o mâncare pe care puteți să o mâncați caldă, dar și rece. Puteți să o faceți atât de post, adică fără nimic adăugat, dar puteți să îi puneți și brânză feta, iaurt sau ou ochi .”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.
Rețeta de mâncare de vinete a Gabrielei Cristea
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Când știi că e copt cheesecake-ul? Gabriela Cristea a dezvăluit secretul ei. “Ce bine arată!”
Ingrediente:
- o vânătă mai mare;
- suc de roșii;
- ulei de măsline;
- ceapă;
- usturoi;
- bulion;
- sare și piper;
- zahăr.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Înainte de a te apuca să gătești acest fel de mâncare, ar fi bine să cureți toate ingredientele. Să le tai, să le toci. Cum ar fi ceapa, usturoiul și vinetele, pentru că mâncarea asta se face foarte repede și nu mai ai timp ca în timp ce gătești să cureți și ingredientele. Eu prefer pentru felul ăsta de mâncare să curăț vinetele de tot de coajă. Am să le prăjesc și coaja se arde prea tare și dă așa un gust amărui mâncării. După ce decojesc toată vânăta, o tai cubulețe și o pun cu sare la transpirat. Le pun într-un castron, pun sare destul de generos și le las să transpire. După 10 minute, le punem într-un șervet și le uscăm bine. Voi puteți să le prăjiți cum doriți. Puteți să le prăjiți la cuptor cu foarte puțin ulei sau în tigaie, așa cum fac eu. Eu le fac în tigaie cu ulei pentru că mi se par mai gustoase. Am încins uleiul și punem la prăjit vinetele. După ce s-au prăjit vinetele, le scoate. Am mai scurs cam jumătate din uleiul care era în tigaie și punem ceapa și usturoiul la călit. Am arămit un pic ceapa și usturoiul și punem un pic din sos și mai punem și o lingură de bulion. Amestecăm bine. Eu pun aici și o priză de zahăr. Punem și vinetele. Nu uităm de piper și de sare și mâncarea noastră este gata .”, a explicat prezentatoarea TV.