Măslinele pane reprezintă o idee perfectă de aperitiv, mai ales atunci când sunteți pe grabă. Modul de preparare este unul foarte simplu.
Dacă v-ați trezit cu o vizită neașteptată din partea prietenilor și nu aveți nicio gustare pregătită, măslinele pane vă pot scoate din încurcătură. Se fac repede, din doar câteva ingrediente.
Măslinele pane, cel mai rapid aperitiv
În ultimii ani, măslinele pane au devenit din ce în ce mai apreciate și în România. Dacă nu ați apucat să gustați până acum din acest aperitiv, nu este timpul trecut.
Așa cum le spune și numele, măslinele sunt prăjite într-o compoziție pane, asemănătoare cu cea în care pregătiți șnițelele.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum se fierb corect pastele pentru un preparat ca la carte
Citeste si: CITEȘTE: De ce le plac pisicilor măslinele
Sunt delicioase și aromate și merg de minune alături de un pahar de bere rece, servit cu cei dragi. Trebuie să știți că, în general, măslinele verzi sunt cele mai bune pentru a le prăji. Cumpărați măsline fără sâmburi și aveți grijă să fie cât mai mari.
Măslinele pane fac parte din bucătăria mediteraneană, dar sunt gătite diferit, în funcție de țara în care sunt consumate.
De exemplu, italienii pun ricotta și gorgonzola în măsline și de-abia după aceea le prăjesc. Grecii au adoptat varianta simplă, doar cu ouă și făină, în timp ce în Franța, măslinele pane seamănă cu niște mici gogoșele.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Acestea se prăjesc după ce sunt trecute printr-un amestec din făină, apă minerală și praf de copt.
Ingrediente:
- 500 g măsline verzi fără sâmburi
- făină
- pesmet
- două ouă
- boia de ardei iute sau dulce
- pudră de usturoi
- piper
- sare
- ulei de măsline
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum să faci un ou prăjit perfect
Citeste si: CITEȘTE: 3 rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola
Cum se prepară măslinele pane
Dacă ați făcut șnițele până acum, trebuie să știți că același procedeu îl veți aplica și în cazul măslinelor pane.
Într-o farfurie plată, amestecați făina, pudra de usturoi, boiaua, sarea și piperul.
De menționat este faptul că dacă măslinele sunt prea sărate, nu mai este nevoie să adăugați sare în amestecul de mai sus.
De exemplu, dacă faceți acest aperitiv din măsline negre nesărate, puteți pune sare. Cele verzi sunt destul de sărate, în mod normal.
Separat, într-un castron mai mare, bateți ouăle cu furculița, iar pesmetul îl veți pune într-o altă farfurie.
Spălați măslinele, lăsați-le să se scurgă pe un șervețel absorbant și apoi treceți-le prin amestecul de făină și condimente. După aceea, le puneți în castronul cu ouă, iar la final le dați prin pesmet.
Aveți grijă ca măslinele să fie acoperite pe toate părțile cu aceste compoziții.
Procedați la fel, până terminați toate măslinele. După aceea, puneți ulei de măsline într-o tigaie și lăsați-l să se încingă bine. Prăjiți măslinele, dar aveți grijă că se fac foarte repede.
După ce crusta devine rumenă, scoateți măslinele pe o farfurie pe care ați pus înainte șervețele absorbante, ca să scăpați de uleiul în exces.
Măslinele pane se servesc fierbinți. Nu le consumați însă în exces, pentru că, la fel ca și alte preparate prăjite, au foarte multe calorii, aproximativ 400 la 100 de grame.
În plus, persoanele care au probleme cu digestia sau care au colesterolul mărit, ar trebui să evite acest aperitiv.