Merele caramelizate pe băț reprezintă unul dintre deserturile care ne-au făcut mai dulce copilăria. Iată cea mai ușoară rețetă pentru a prepara acest deliciu, uitat de mulți dintre noi.
Cu siguranță vă amintiți cu nostalgie de merele caramelizate pe băț, pe care le mâncam de fiecare dată la târguri sau atunci când ne plimbam prin parcuri. Puteți prepara și dumneavoastră acasă acest desert, care va fi pe placul celor dragi și le va aminti de vremurile copilăriei.
Merele caramelizate pe băț, unul dintre deserturile copilăriei
Dacă vreți să le pregătiți o surpriză dulce celor dragi, noi vă sărim în ajutor cu o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. După mesele copioase de Crăciun și de Revelion, prăjiturile cu multă cremă, frișcă sau ciocolată parcă nu mai merg.
Totuși, în cazul în care aveți poftă de ceva dulce, puteți opta pentru un desert mai light. În plus, o să vă amintiți cu siguranță de copilărie dacă veți prepara desertul recomandat de noi.
Țineți cont că glazura este foarte dulce și de aceea merele ar trebui să fie puțin acrișoare. De exemplu, puteți alege mere verzi, care vor arăta senzațional în contrast cu glazura roșie.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Iată ce ingrediente vă trebuie pentru a prepara mere caramelizate pe băț:
- 5-6 mere mai mici
- 200 g zahăr
- 250 ml apă
- două lingurițe de colorant alimentar roșu
- bețisoare de lemn (să fie puțin mai lungi)
Cum se prepară acasă merele caramelizate pe băț
Spălați merele foarte bine și apoi ștergeți-le cu un șervețel absorbant. Într-un castron, puneți apa cu zahărul și lăsați pe foc până când se topește tot zahărul.
Aveți grijă să lăsați focul mic, pe întreaga durată a fierberii. Siropul se lasă pe foc aproximativ 10-15 minute și nu este nevoie să amestecați în el. De-abia la final adăugați colorantul alimentar și apoi amestecați foarte bine în sirop.
Bineînțeles că dacă nu vreți să folosiți colorant, puteți să caramelizați merele doar în siropul din apă cu zahăr. Până când este gata siropul, apucați-vă să înfigeți bețele în mere. Nu este obligatoriu să scoateți codițele din mere. Bețișoarele se introduc pe la cotor, până la jumătatea mărului.
După aceea, fiecare măr se scufundă în sirop și se așează pe un platou, pe care înainte ați pus zahăr, de preferință brun. Puteți să treceți merele prin sirop de două ori, ca să aibă o glazură mai consistentă.
Lăsați-le să se răcească, înainte de a le servi. Opțional, în funcție de preferințele fiecăruia, puteți să pudrați merele cu scorțișoară sau cu nucă măcinată. Ambele merg foarte bine în combinație cu merele.