Rețetă de Mini prăjituri cu jeleu de portocale, perfecte pentru un brunch

reteta de mini prajituri cu jeleu de portocale
Rețetă de Mini prăjituri cu jeleu de portocale, perfecte pentru un brunch

Mini prăjiturile cu jeleu de portocale reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de mini prăjituri cu jeleu de portocale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase mini prăjituri cu jeleu de portocale, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Mini prăjituri cu jeleu de portocale

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de mini prăjituri cu jeleu de portocale, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire   pentru această rețetă de   Mini prăjituri cu jeleu de portocale este de 30 de minute

Timp de preparare  – 20 de minute

Timp total  – 50 de minute

Rețeta de Mini prăjituri cu jeleu de portocale este pentru 6 persoane

cea mai buna reteta de mini prajituri
Rețetă de Mini prăjituri cu jeleu de portocale, perfecte pentru un brunch[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Prăjitură cu cremă de caramel și arahide, se poate servi la o petrecere cu prietenii

Ingrediente – Mini prăjituri cu jeleu de portocale

Pentru aluat de prăjituri

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

  • 1 cană de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Un sfert de linguriță de sare
  • O jumătate de cană de unt, la temperatura camerei
  • O jumătate de cană de zahăr granulat
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • Un sfert de cană de lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie

Pentru topping cu jeleu

  • 1 pachet jeleu de portocale
  • 1 cană apă clocotită
  • 1 cană apă rece
  • 2-3 portocale, feliate

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

mini prajituri cu jeleu de portocale
Rețetă de Mini prăjituri cu jeleu de portocale, perfecte pentru un brunch[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Mini prăjituri cu jeleu de portocale

Pasul 1.  Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă de brioșe cu folii de hârtie și lăsați deoparte. De menționat, înainte de toate, este faptul că această rețetă de mini prăjituri cu jeleu de portocale, se poate prepara și cu alt tip de jeleu, în funcție de preferințe.

În plus, același aspect este valabil și în ceea ce privește tava în care preparați desertul, în cazul în care nu vă doriți să rezulte prăjiturelele acestea.

Pasul 2.  Într-un bol mediu, amestecați o cană de făină, o linguriță de praf de copt și un sfert de linguriță de sare, apoi îl punem deoparte.

Pasul 3.  Într-un alt bol mare, bateți o jumătate de cană de unt, la temperatura camerei și o jumătate de cană de zahăr granulat împreună, până devin ușor și pufos.

Adăugăm 2 ouă mari, la temperatura camerei, pe rând, amestecând bine după fiecare adăugare.

Pasul 4.  Adăugați ingredientele uscate în amestecul de unt în trei părți, alternând cu un sfert de cană de lapte și o linguriță de extract de vanilie. Se amestecă până când se combină.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Turnați aluatul în tava de brioșe pregătită, umplând fiecare ceașcă pe jumătate.Coaceți prăjiturile timp de 18-20 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Pasul 6.  Scoateți prăjiturile din cuptor și lăsați-le să se răcească în tavă timp de 5 minute. Apoi transferați-le pe un grătar pentru a se răci complet.

Pasul 7.  În timp ce prăjiturile se răcesc, pregătiți toppingul cu jeleu. Dizolvați un pachet de jeleu într-o cană de apă clocotită, amestecând până se dizolvă complet. Adăugați o cană de apă rece și amestecați bine.

Pasul 8.  Odată ce prăjiturile s-au răcit, formați un mijloc în fiecare, turnați amestecul de jeleu și puneți prăjiturile la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când jeleul s-a întărit. După acest interval de timp, scoateți mini prăjiturile de la frigider și serviți-le ornate cu felii de portocale proaspete, iar rețeta este gata!

Mini prăjiturile cu jeleu de portocale  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de mini prajituri
Rețetă de Mini prăjituri cu jeleu de portocale, perfecte pentru un brunch[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Burgeri cu carne de pui la grătar, felii de roșii și salată verde, o alegere excelentă! Un festin sănătos și plin de savoare!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies