Mini rulada de ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de mini ruladă de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă mini ruladă de ciocolată, preparată exact
Rețetă de Mini ruladă de ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de mini ruladă de ciocolată, absolut delicioasă, în doar 11 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp de răcire – o oră
Timp total – 2 ore
Porții – 6 persoane
Ingrediente – Mini ruladă de ciocolată
Ingrediente pentru blatul de ruladă
- 6 pătrățele de ciocolată (după preferințe)
- 6 linguri de unt (la temperatura camerei)
- o cană de zahăr granulat
- 4 ouă întregi (la temperatura camerei)
- o cană de făină
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- o jumătate de cană de apă
- ulei sau unt (după preferințe)
- zahăr pudră
Ingrediente pentru umplutură
- 130 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
- o jumătate de cană de zahăr pudră
- o cană și jumătate de frișcă
Ingrediente pentru glazură
- 6 cubulețe de ciocolată (după preferințe)
- 3 căni de frișcă
Ingrediente pentru decor
- zmeură (după preferințe)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus și 2 tăvi.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. O adevărată delicatesă!
Mod de preparare - Mini ruladă de ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 6 pătrățele de ciocolată (după preferințe), peste care vom pune 6 linguri de unt (la temperatura camerei). Bolul se introduce în cuptorul cu microunde, timp de aproximativ 2 minute, pentru a se topi.
Pasul 2. Scoatem bolul din cuptorul cu microunde, iar cu ajutorul unei spatule, amestecăm pentru ca ciocolata să se topească complet. După această etapă, vom adăuga o cană de zahăr granulat și amestecăm pentru a se încorpora uniform.
Pasul 3. Într-un alt bol, de dimensiuni potrivite, vom adăuga 4 ouă întregi (la temperatura camerei), iar timp de aproximativ 3 minute, le vom bate cu ajutorul unui mixer, până când vom obține o nuanță deschisă de galben. Mai departe, vom adăuga și o jumătate de cană de făină, dar și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, alături de amestecul nostru de ciocolată. Mixăm în continuare, pentru ca toate ingredientele să se încorporeze așa cum trebuie.
Pasul 4. Acum că toate sunt bine amestecate, vom adăuga treptat, alternând, o jumătate de cană de făină, alături de o jumătate de cană de apă, timp în care vom continua să mixăm.
Pasul 5. Mai departe, vom avea nevoie de o tavă de cuptor, dreptunghiulară, peste care vom așeza hârtie de copt, pe care o vom unge cu puțin ulei sau unt (după preferințe), peste care vom adăuga un alt strat de hârtie de opt, pe care, de asemenea, o vom unge cu puțin ulei sau unt. Turnăm compoziția obținută în tavă, iar cu ajutorul unei spatule, uniformizăm suprafața acesteia, așa cum ne dorim.
Pasul 6. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 15 minute. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor și presărăm deasupra zahăr pudră, cât să se acopere toată suprafața. Așezăm deasupra tăvii un prosop mare, ulterior și un grătar și întoarcem blatul de ruladă, pentru a îndepărtă apoi tavă, dar și hârtia de copt. Rulăm blatul, cu ajutorul prosopului și îl lăsăm deoparte, pentru a se răci.
Citește și: Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată. Un desert ușor pentru zilele pline!
Pasul 7. Acum a venit momentul să ne ocupăm de prepararea umpluturii noastre. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 130 de grame de cremă de brânză (la temperatura camerei), pe care o vom amesteca cu mixerul, cât să se mai sfărâme. Imediat apoi, adăugăm o jumătate de cană de zahăr pudră și amestecăm, iar mai apoi și o cană și jumătate de frișcă. Amestecăm cu mixerul, până când toate ingredientele sunt încorporate.
Pasul 8. Ne întoarcem la blatul nostru de ruladă și îl desfacem ușor din prosop. Imediat apoi, cu ajutorul unei linguri vom pune toată umplutura peste blat și o vom întinde cât mai egal cu putință, pe toată suprafața. După ce am terminat această etapă, începem să rulăm desertul, cât mai strâns cu putință si îl așezăm pe o farfurie separată.
Pasul 9. Acum ne vom ocupa și de glazura de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 6 cubulețe de ciocolată (după preferințe) și o cană și jumătate de frișcă. Bolul se va introduce în cuptorul cu microunde, timp de aproximativ 2 minute. Pentru ca ciocolata să se topească complet, mai amestecăm cu o spatulă. Același lucru vom face și cu o cană și jumătate de frișcă, pe care o vom pune într-un bol de dimensiuni potrivite, pentru a-l introduce în cuptorul cu microunde, timp de aproximativ 2 minute. Cele două boluri se introduc la frigider și așteptăm să se răcească.
Pasul 10. Scoatem glazura de ciocolată de la frigider, dar și cea de frișcă și începem să o așezăm pe cea de ciocolată, peste ruladă, pentru a o acoperi complet. Imediat apoi, vom turna un strat subțire de frișcă.
Pasul 11. Rulada de ciocolată se introduce la frigider timp de aproximativ o or ă, apoi se taie în bucățele mai mici (opțional) și se servește alături de câteva bucățele de zmeură (după preferințe), iar rețeta este gata!
Mini rulada de ciocolată este gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Gata în mai puțin de o oră!