Invata sa faci o reteta de tiramisu cu doua tipuri de crema. Iata de ce ai nevoie.
Ingrediente (15 bucati)
30 piscoturi
75 ml cafea solubila preparata+ 1-2 lingurite amaretto (optional)
Crema de vanilie – Ingrediente
300 ml smantana lichida pentru frisca
200 ml lapte
2 oua medii intregi
50 g faina
125 g zahar
1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat
1 varf cutit sare
Crema
de ciocolata – Ingrediente
150 ml smantana lichida pentru frisca
50 g zahar tos fin
200 g ciocolata neagra (50% cacao)
Crema de vanilie – Mod de preparare
Punem intr-o craticioara, pe foc mic spre mediu, smantana lichida, laptele si o pastaie de vanilie despicata pe lungime.
Separat, intr-un vas de plastic, punem ouale intregi (galbenusul si albusul), zaharul, sarea si faina. Amestecam pana cand obtinem un amestec perfect omogen, nu mai mult.
In momentul in care amestecul de lapte si smantana este fierbinte (nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte), eliminam pastaia de vanilie, si il turnam peste amestecul de oua. Amestecam pana la omogenizare.
Punem mixul obtinut din nou in craticioara, pe foc mic, si amestecam pana cand obtinem o crema bine legata (cca 10 – 12 minute).
Stingem focul, acoperim suprafata cremei cu folie de plastic alimentara si o lasam sa se raceasca complet.
Crema de ciocolata – Mod de preparare
Punem smantana si zaharul intr-o craticioara, pe foc foarte mic. Taiem ciocolata in bucatele mici.
Cand smantana este foarte fierbinte (nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte bine), stingem focul si adaugam bucatelele de ciocolata.
Amestecam pana cand ciocolata se topeste complet.
Lasam crema de ciocolata, pe masa din bucatarie, sa se raceasca cateva minute (cca 5 minute).
Mini Tiramisù – Asamblare
Cu ajutorul unei lingurite scobim partea superioara a fiecarui piscot.
Luam 15 piscoturi si inmuiem partea nescobita in crema de ciocolata (dupa 10 minute crema de ciocolata este inca lichida). Asezam piscoturile pe un gratar si le lasam sa se scurga cateva minute, apoi le introducem in frigider, pentru cca 15 minute sau pana cand se intareste ciocolata.
Inmuiem o pensula de silicon in cafeaua amestecata cu amaretto si ungem fiecare piscot scobit. Nu le ungem cu foarte multa cafea pentru ca riscam sa se inmoaie prea mult.
Umplem piscoturile cu crema de vanilie.
Peste crema de vanilie asezam piscoturile glazurate.
Punem in frigider crema de ciocolata ramasa, pentru 20-30 de minute, apoi o mixam pana cand obtinem o crema sustinuta (3-4 minute). Ornam jumatate de piscoturi cu crema de ciocolata si cealalata jumatate, cu crema de vanilie ramasa.
Punem mini tiramisù in frigider, pentru cca 1 ora, apoi le gustam. Sunt delicioase!
sursa: lauraadamache.ro
Ingrediente (15 bucati)
30 piscoturi
75 ml cafea solubila preparata+ 1-2 lingurite amaretto (optional)
Crema de vanilie – Ingrediente
300 ml smantana lichida pentru frisca
200 ml lapte
2 oua medii intregi
50 g faina
125 g zahar
1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat
1 varf cutit sare
Crema de ciocolata – Ingrediente
150 ml smantana lichida pentru frisca
50 g zahar tos fin
200 g ciocolata neagra (50% cacao)
Crema de vanilie – Mod de preparare
Punem intr-o craticioara, pe foc mic spre mediu, smantana lichida, laptele si o pastaie de vanilie despicata pe lungime.Separat, intr-un vas de plastic, punem ouale intregi (galbenusul si albusul), zaharul, sarea si faina. Amestecam pana cand obtinem un amestec perfect omogen, nu mai mult.
In momentul in care amestecul de lapte si smantana este fierbinte (nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte), eliminam pastaia de vanilie, si il turnam peste amestecul de oua. Amestecam pana la omogenizare.
Punem mixul obtinut din nou in craticioara, pe foc mic, si amestecam pana cand obtinem o crema bine legata (cca 10 – 12 minute).
Stingem focul, acoperim suprafata cremei cu folie de plastic alimentara si o lasam sa se raceasca complet.
Crema de ciocolata – Mod de preparare
Punem smantana si zaharul intr-o craticioara, pe foc foarte mic. Taiem ciocolata in bucatele mici.
Cand smantana este foarte fierbinte (nu trebuie sa fiarba, doar sa fie fierbinte bine), stingem focul si adaugam bucatelele de ciocolata.
Amestecam pana cand ciocolata se topeste complet.Lasam crema de ciocolata, pe masa din bucatarie, sa se raceasca cateva minute (cca 5 minute).
Mini Tiramisù – Asamblare
Cu ajutorul unei lingurite scobim partea superioara a fiecarui piscot.
Luam 15 piscoturi si inmuiem partea nescobita in crema de ciocolata (dupa 10 minute crema de ciocolata este inca lichida). Asezam piscoturile pe un gratar si le lasam sa se scurga cateva minute, apoi le introducem in frigider, pentru cca 15 minute sau pana cand se intareste ciocolata.
Inmuiem o pensula de silicon in cafeaua amestecata cu amaretto si ungem fiecare piscot scobit. Nu le ungem cu foarte multa cafea pentru ca riscam sa se inmoaie prea mult.Umplem piscoturile cu crema de vanilie.
Peste crema de vanilie asezam piscoturile glazurate.
Punem in frigider crema de ciocolata ramasa, pentru 20-30 de minute, apoi o mixam pana cand obtinem o crema sustinuta (3-4 minute). Ornam jumatate de piscoturi cu crema de ciocolata si cealalata jumatate, cu crema de vanilie ramasa.Punem mini tiramisù in frigider, pentru cca 1 ora, apoi le gustam. Sunt delicioase!
sursa: lauraadamache.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro