Cea mai bună rețetă de mucenici muntenești pentru 9 martie 2021!
Prima perioadă a lunii martie are câteva zile cu o simbolistică aparte. Totul începe cu 1 Martie, prima zi care dă startul primăverii de a se instala, urmată apoi de 8 Martie sau Ziua Internațională a Femeii.
Pe toate rafturile găsești un aluat cu specific pentru această perioadă și anume… mucenici. În funcție de preferințele fiecărei persoane, mucenicii se împart în două categorii.
Pentru a veni în întâmpinarea gospodinelor, am pregătit cea mai bună rețetă de mucenici muntenești, preparați în casă.
Ingredientele pentru mucenicii muntenești
Aluat – poate fi făcut în casă sau cumpărat direct din magazin
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 2 pahare de apă
- un vârf de sare
- făină cât cuprinde
Citeste si: Reţetă mucenici cu nucă: Sunt, pur şi simplu, delicioşi
Modul de preparare al mucenicilor muntenești
- zahăr
- zahăr vanilat
- esență de vanilie esență de rom
- miez de nucă
- coajă de lămâie/portocală, după gust.
Dacă doriți să îi gătiți în casă, amestecați făină cu cele două pahare de apă și adăugați sarea. Dacă simțiți că încă se lipește de mână, mai adăugați puțină făină.
Întindeți foaia cât să aibă o grosime de câțiva milimetri. Folosiți formă specială de a modela “opt-urile” sau modelați-i cu mâna. Îi întindeți în tavă cu hârtie de copt sau îi lăsăți să se usuce câteva zile. Puneți la fiert 1.75 l apă, adăugați 250 g mucenici si coaja rasă de la lămâie. Lăsați-i să fiarbă 10 minute și adăugați apoi nuca măcinată, zahărul și scorțișoara. În funcție de preferință, alegeți cantitatea de zahăr dorită.Persoanele care sunt consumatoare ai acestui desert își doresc ca zeama să fie clară, transparentă, iar mucenicii să rămână întregi, iar pe deasupra să fie și bine fierți.
Poftă bună!