Mușchiulețul de porc cu sos de miere și usturoi reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi. În plus, descoperiți
Rețetă de Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 25 minute
Timp total – 35 minute
Porții – 2 persoane
Ingrediente – Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi
Ingrediente pentru mușchiulețul de porc
- 500 g mușchiuleț de porc (2 bucăți)
- 10 g praf de usturoi
- 10 g paprica
- 10 g sare
- 10 g piper negru măcinat
- ulei
Ingrediente pentru sosul de miere si usturoi
- 50 ml oțet
- 20 ml sos de soia
- 100 g miere
- 3 căței de usturoi
Ingrediente pentru servire
- câteva bucăți de sparanghel (opțional)
- câteva felii de ridiche roșie (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească. Trucul este util pentru toate gospodinele
Mod de preparare - Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de sosul nostru delicios de miere și usturoi. Așadar, vom avea nevoie de o cană gradată, în care vom adăuga 50 de mililitri de oțet, 20 de mililitri de sos de soia, dar și 100 de grame de miere. Cu ajutorul unei lingurițe, le vom amesteca pe toate cele 3 ingrediente adăugate până în acest moment.
Pasul 2. Acum ne vom ocupa de amestecul condimentelor pentru mușchiulețul nostru de porc. Așadar, vom într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adaugă 10 grame de praf de usturoi, 10 grame de paprica, 10 grame de sare, dar și 10 grame de piper negru măcinat. Tot cu ajutorul unei lingurițe, vom combina toate aceste condimente.
Pasul 3. A venit momentul să ne ocupăm și de preparatul nostru principal, și anume mușchiul de porc. Așadar, vom avea nevoie de 500 de grame de mușchiuleț de porc (2 bucăți), pe care le vom așeza pe un tocător, pentru a le condimenta cu amestecul de condimente realizat anterior. Presăram cu o linguriță condimentele, pe ambele părți ale celor două bucăți, iar apoi le masăm, pentru ca acestea să pătrundă mai bine în carne.
Citește și: Rețetă de Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos. Un meniu gustos pentru masa de Revelion
Pasul 4. Într-o tigaie în care am turnat ulei, vom adăuga și cele 2 bucăți de mușchi de porc, pentru a le găti, timp de aproximativ 20 de minute, până când vom observa că încep să-și schimbe culoarea și să se rumenească. În acest timp, le vom întoarce cu ajutorul unui clește, pentru a se găti uniform pe toate părțile. După aproximativ 10 minute, vom adăuga și 3 căței de usturoi pe care i-am tocat mărunt, în prealabil, alături de sosul de miere, direct în tigaia noastră lângă carne și continuăm gătirea acesteia.
Pasul 5. După acest interval de timp, vom scoate mușchiul de porc din tigaie și îl vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mari, pe care îl vom acoperi cu o folie de aluminiu și îl lăsăm să se odihnească pentru nu mai mult, nici mai puțin de 10 minute.
Pasul 6. În acest timp, vom pune tigaia înapoi pe aragaz, cu sosul rămas, timp de 5 minute, apoi stingem focul și reașezăm carnea în sos, pentru ca acesta să ajungă pe toată bucata de carne.
Pasul 7. Ulterior, așezăm carnea pe o farfurie, o tăiem fâșii, adăugăm sosul rămas peste aceasta, alături de câteva bucăți de sparanghel (opțional) și câteva felii de ridiche roșie, iar rețeta este gata!
Mușchiulețul de porc cu sos de miere și usturoi este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan. Va avea un gust senzațional