Rețetă de negresă de post. Cum o faci delicioasă, chiar și fără unt sau ouă

Rețetă de negresă de post. Cum o faci delicioasă, chiar și fără unt sau ouă
Rețetă de negresă de post. Cum o faci delicioasă, chiar și fără unt sau ouă

Negresa de post este o prăjitură delicioasă, chiar dacă nu conține unt sau ouă. Rețeta acestui desert este extrem de simplă, încât negresa se va face aproape singură.

Astăzi este sărbătoare mare și dacă vă doriți să pregătiți ceva dulce, dar nu mai vreți să faceți deserturi complicate, varianta ideală este negresa de post. Această prăjitură este la fel de bună ca și varianta cu ouă și cu unt.

Negresa de post, o prăjitură delicioasă și ușor de preparat

Orice gospodină a făcut, măcar o dată, o negresă. Este cea mai rapidă prajitură și cu ea se începe, practic, aventura în arta deserturilor.

Pentru că de-abia au trecut Crăciunul și Revelionul, când am avut pe mese mâncăruri tradiționale și prăjituri care mai de care mai cremoase, acum a venit momentul să trecem la deserturi mai ușoare.

Și ce poate fi mai simplu de făcut decât o negresă? Mai ales că astăzi vă dezvăluim cea mai bună rețetă pentru o delicioasă negresă de post.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Se face din doar câteva ingrediente și pentru că nu conține nici ouă, nici unt, este un desert mult mai sărac în calorii și mai blând cu ficatul.

Pentru și mai multă savoare, folosiți și portocală confiată, dar și multă esență de rom. Bineînțeles că aveți la dispoziție o mulțime de variante pentru negresa de post. Puteți adăuga nuci, alune, cafea sau de ce nu, vanilie. Ingrediente

pentru negresa de post:

  • 400 gr făină
  • 200 gr zahăr
  • 3 linguri cacao
  • o linguriță praf copt
  • 400 gr gem caise
  • 250 ml apă minerală
  • 250 ml ulei
  • esență de portocală
  • 200 gr nuci
  • 50 gr ciocolată amăruie
  • 50 gr portocală confiată

Cum se prepară negresa de post

Într-un castron, amestecați toate ingredientele uscate, adică făina, zahărul, cacaoa și praful de copt. După aceea, începeți să adăugați uleiul, apa minerală, esența de portocale și gemul de caise și omogenizați.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Dacă nu aveți gem de caise sau dacă nu vă place gustul acestuia, puteți folosi alt tip de gem, dar aveți grijă să fie unul mai acrișor. Rumeniți puțin nuca în cuptor, după care o tocați în bucățele mai mari și o adăugați peste celelalte ingrediente.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția de negresă și o băgați în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30-35 de minute.

Nu lăsați prăjitura mai mult la cuptor, pentru că negresa trebuie să aibă o consistență umedă.

Negresa trebuie lăsată să se răcească, înainte să o tăiați. Până se răcește, pregătiți glazura. Ciocolata se topește la bain marie și apoi se toarnă peste negresă. Ca să vă fie mai ușor, tăiați prăjitura în cuburi și apoi turnați glazura. La final, presărați pe fiecare bucată de prăjitură puțină portocală confiată.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Andreea Esca, despre importanța sportului în viața copiilor și ce anume înseamnă pentru ea și pentru familie. “Trebuie să știi neapărat un sport de vară și un sport de iarnă.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies