Celebrii noodles sunt specifici bucătăriei asiatice și merg de minune atât cu legume, cât și combinați cu diferite tipuri de carne. Noi vă învățăm cum să preparați acasă aceste ”spaghete” asiatice.
Dacă sunteți un fan declarat al mâncărurilor chinezești, atunci cu siguranță v-ați îndrăgostit și de spaghetele specifice acestei bucătării. Este vorba despre delicioșii noodles, nelipsiți din preparatele chinezilor.
Noodles, cea mai iubită mâncare asiatică
Astăzi vă propunem să schimbați puțin meniul obișnuit și să preparați ceva specific bucătăriei din China. Sigur ați auzit de gustoșii noodles, dar dacă până acum nu ați îndrăznit să-i preparați în casă, nu mai ezitați.
Gândiți-vă că sunt mult mai sănătoși, nu au niciun fel de conservant și în plus, se prepară și foarte repede, din câteva ingrediente.
Pentru început, haideți să vedem și care sunt diferențele între spaghetele italienilor și spaghetele asiaticilor. În primul rând, tăițeii noodles sunt mai subțiri.
Spaghetele se prepară din făină albă de grâu, în timp ce noodles au în compoziție făină de orez, soia sau amidon de cartofi.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Noodles nu conțin colesterol și au foarte puține grăsimi, în comparație cu spaghetele clasice. Au însă în compoziție sare, ceea ce înseamnă că pot fi consumați simpli, după ce i-ați fiert, fără să fie nevoie să folosiți sosuri, ca la spaghete, care sunt nesărate.
Ingrediente pentru noodles de casă:
- două oua mai mari
- 100 de grame de făină de orez
- un praf de sare
- făină pentru presărat pe masa de lucru
Cum se prepară celebrii noodles
Într-un castron mai adânc, amestecați făina cu ouăle și cu sarea, pe care înainte o dizolvați în apă.
Frământați foarte bine aceste ingrediente, apoi lăsați aluatul deoparte, după ce acoperiți castronul cuun prosop de bucătărie.După aproximativ 30 de minute, puteți începe să lucrați aluatul pentru noodles. Presărați făină pe masă și apoi întindeți aluatul în două, trei foi cât mai subțiri.
Foile astfel întinse trebuie lăsate să se usuce pe masă, măcar 10 minute. Din aceste foi, veți tăia apoi fâșii de câțiva centimetri lățime, pe care le veți tăia din nou în tăiței cât mai subțiri .
Ideal este să lăsați acești noodles să se usuce, pentru câteva zile. Aveți nevoie de un spațiu aerisit, iar după 2-3 zile, puteți să puneți noodles în pungi și să-i folosiți ori de câte ori aveți nevoie.
Dacă vreți să-i fierbeți imediat și să gătiți ceva cu ei, atunci îi puneți direct în apă clocotită cu sare și îi lăsați să fiarbă cel mult 5 minute.
Apoi îi scurgeți foarte bine și îi treceți pe sub un jet de apă rece. În momentul în care veți folosi acești noodles deja uscați, trebuie să știți că o să fiarbă mai greu, adică în jur de 10 minute.
Asta este tot ce aveți de făcut! Din acești noodles puteți prepara un prânz sau o cină delicioasă. Puteți încerca rețete de noodles doar cu legume sau cu diferite tipuri de carne, de pui sau de vită.