Ostropelul de pui este una dintre mâncărurile pe care mulți români le preferă. Cu toate că acesta poate fi făcut în mai multe moduri, mulți caută acel gust ,,ca la mama acasă”. Ei bine, iată care este secretul pentru un gust ca în copilărie ș ice ingrediente trebuie să folosești.
Rețeta tradițională de ostropel de pui este foarte ușor de reprodus. Dacă îți dorești să îți aduci aminte de vremurile copilăriei și să gătești un ostropel ca acasă, ei bine, secretul este carnea de pui de țară. Cel mai bine ar fi să folosiți carne de pui crescut în curte, dar dacă nu aveți, puteți folosi și carne de pui din comerț, doar dacă este de calitate.
Ingrediente
1 kg carne de pui
2-3 căței de usturoi
1 ceapă
1 morcov
1 lingură făină
3-4 linguri ulei
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
sare
piper
cimbru
1 foaie de dafin
500 ml bulion
Citeste si: Rețetă delicioasă de dovlecei cu nucă. „Sunt foarte, foarte gustoși!”
Mod de preparare
La început, carnea trebuie tăiată în bucăți potrivite. Se va pune uleiul la încins într-o cratiță destul de încăpătoare și se vor adăuga bucățile de pui. Carnea se va rumeni bine pe toate parțile, până în momentul în care își va schimba textura.
Se adaugă apă cât să acopere carnea și se lasă să fiarbă la foc mic.Se adună spuma care se formează la suprafață, după care se adăugă și ceapa tocată și morcovul dat pe răzătoare. Se pun foaia de dafin și cimbrul, se asezonează cu sare și piper și se mai lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, până când carnea este bine pătrunsă.
Timpul de gătire depinde, deoarece, carnea de comerț fierbe mai repede, spre deosebire de cea de țară, care are nevoie de mai mult timp pentru a deveni fragedă. După ce aceasta a fiert, se adaugă bulionul și se mai lasă pe foc fără capac, până în momentul în care lichidul din cratiță scade.
La final, se dizolvă făina în puțină apă, după care se adaugă peste ostropel, pentru a lega bine sosul.
Citeste si: Rețetă de Sutlac turcesc dulce și aromat