Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă. Gustul îți va aduce aminte de copilărie

Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă
Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă

Ostropelul de pui este una dintre mâncărurile pe care mulți români le preferă. Cu toate că acesta poate fi făcut în mai multe moduri, mulți caută acel gust ,,ca la mama acasă”. Ei bine, iată care este secretul pentru un gust ca în copilărie ș ice ingrediente trebuie să folosești.

Rețeta   tradițională de ostropel de pui este foarte ușor de reprodus. Dacă îți dorești să îți aduci aminte de vremurile copilăriei și să gătești un ostropel ca acasă, ei bine, secretul este carnea de pui de țară. Cel mai bine ar fi să folosiți carne de pui crescut în curte, dar dacă nu aveți, puteți folosi și carne de pui din comerț, doar dacă este de calitate.

Citeste si: Care este ingredientul secret pentru un gust mai bun al ardeilor umpluți. Gospodinele pricepute îl folosesc mereu

Ingrediente

1 kg carne de pui

2-3 căței de usturoi

1 ceapă

1 morcov

1 lingură făină

3-4 linguri ulei

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

sare

piper

cimbru

1 foaie de dafin

500 ml bulion

Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă
Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă[Sursa foto: PixaBay]

 

Citeste si: Rețetă delicioasă de dovlecei cu nucă. „Sunt foarte, foarte gustoși!”

Mod de preparare

La început, carnea trebuie tăiată în bucăți potrivite. Se va pune uleiul la încins într-o cratiță destul de încăpătoare și se vor adăuga bucățile de pui. Carnea se va rumeni bine pe toate parțile, până în momentul în care își va schimba textura.

Se adaugă apă cât să acopere carnea și se lasă să fiarbă la foc mic.

Se adună spuma care se formează la suprafață, după care se adăugă și ceapa tocată și morcovul dat pe răzătoare. Se pun foaia de dafin și cimbrul, se asezonează cu sare și piper și se mai lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, până când carnea este bine pătrunsă.

Timpul de gătire depinde, deoarece, carnea de comerț fierbe mai repede, spre deosebire de cea de țară, care are nevoie de mai mult timp pentru a deveni fragedă. După ce aceasta a fiert, se adaugă bulionul și se mai lasă pe foc fără capac, până în momentul în care lichidul din cratiță scade.

La final, se dizolvă făina în puțină apă, după care se adaugă peste ostropel, pentru a lega bine sosul.

Când sosul s-a îngroșat, se adaugă usturoiul zdrobit și se oprește focul. Se potrivește de sare și de piper, dacă mai este nevoie. După ce ați parcurs acești pași, preparatul este gata și gata de servit împreună cu întreaga familie. Poftă bună!

Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă
Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rețetă de Sutlac turcesc dulce și aromat



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Care este ingredientul secret pentru un gust mai bun al ardeilor umpluți. Gospodinele pricepute îl folosesc mereu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies