Rețetă de ostropel de pui. Două metode prin care poți găti acest fel de mâncare

Rețetă de ostropel de pui. Două metode prin care poți găti acest fel de mâncare
Rețetă de ostropel de pui. Două metode prin care poți găti acest fel de mâncare

Ostropelul de pui se poate găti în mai multe feluri, în funcție de zona țării din care proveniți. Rețetele nu sunt însă deloc complicate, iar această mâncare este, într-adevăr, delicioasă.

Una dintre mâncărurile tradiționale românești este și ostropelul de pui. O rețetă ușoară, care poate fi gătită în mai multe feluri. Puteți să încercați și dumneavoastră aceste metode și să vă alegeți preferata.

Ostropelul de pui, o rețetă 100% românească

Ostropelul de pui este un fel de tocăniță, extrem de gustoasă, care aparține în totalitate românilor. Ideal este să-l preparați dintr-un pui crescut la țară, cu grăunțe, și să-l serviți alături de o mămăliguță fierbinte.

Nu există o rețetă standard pentru ostropelul de pui. Această mâncare poate fi preparată în moduri diferite. Noi vă dezvăluim două dintre rețetele cele mai simple și mai apreciate ale acestui preparat.

Ingrediente:

  • un kg de carne de pui
  • două cepe
  • 150 g roșii decojite în suc de roşii
  • 4-5 căţei de usturoi
  • frunze de dafin
  • 1-2 linguri oţet din vin
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spălați carnea de pui și tăiați-o în bucăți măricele, pe care le presărați cu sare, pe ambele părți. Lăsați-o să se scurgă de apă sau o puteți tampona cu un șervețel.

Nu săriți peste acest procedeu, pentru că riscați să vă stropiți cu ulei încins, dacă veți pune carnea cu apă în ea la prăjit.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Într-o tigaie, puneți ulei la încins și prăjiți bucățile de carne. Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Tăiați și roșiile în cubulețe.

Peste puiul prăjit, adăugați ceapa și lăsați-o să se călească. Nu uitați să puneți și sare, pentru că, în acest fel, ceapa se înmoaie mai repede.

Apoi turnați apă și lăsați carnea să fiarbă.

Adăugați și roșiile, sucul de roșii, usturoiul, foile de dafin, dar și oțetul diluat în puțină apă.

La final, puneți sare și piper, după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați mâncarea să fiarbă înăbușit, până când sosul începe să se lege și să scadă.

Rețetă de ostropel de pui cu vin

O altă metodă prin care puteți prepara ostropelul de pui este aceea în care veți pune și vin în rețetă.

De asemenea, veți prepara ostropelul cu supă de pui sau de legume, nu cu apă. În această rețetă nu mai este nevoie să puneți ceapă.

Se știe deja că vinul frăgezește carnea. Nu vă gândiți că preparatul dumneavoastră o să aibă miros de vin, pentru că nu va fi cazul. Vinul se evaporă atunci când gătiți mâncarea.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ingrediente:

  • un pui
  • căței de usturoi
  • o conservă de roșii cuburi decojite
  • 100 ml vin alb demisec
  • 150 ml supă de pui sau supă de legume
  • sare
  • o linguriță de zahăr
  • piper măcinat
  • piper negru boabe
  • ulei
  • pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare:

Spălați foarte bine puiul și tăiați-l în bucăți suficient de mari. Puneți sare pe ambele părți ale bucăților de carne. Nu uitați să tamponați carnea cu un șervețel, ca să scăpați de excesul de apă.

Puneți ulei la încins într-o tigaie mai mare și prăjiți puiul. Lăsați-l să se rumenească pe ambele părți. Apoi puneți vinul, lăsați-l să se evapore de tot și de-abia apoi adăugați usturoiul tocat cât mai mărunt.

După 2-3 minute, adăugați și roșiile, tăiate în cubulețe, dar și supa de pui sau de legume. Puneți zahărul, piperul boabe și cel măcinat și potriviți și de sare.

Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați ostropelul pe foc mic, până când veți vedea că sosul a scăzut considerabil. Ostropelul de pui se servește cald, cu mămăligă sau cu piure. Nu uitați să-i puneți deasupra și pătrunjel tocat mărunt.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies