Pachețelele de primăvară reprezintă una dintre gustările chinezești cele mai apreciate. Se pot prepara și acasă, după o rețetă simplă și eficientă.
Mâncarea chinezească a devenit din ce în ce mai căutată și în țara noastră. Unul dintre preparatele extrem de delicioase îl reprezintă deja celebrele pachețele de primăvară, prăjite în ulei încins.
Cea mai ușoară rețetă de pachețele de primăvară
Dacă nu ați avut curiozitatea să gustați din delicioasele pachețele de primăvară chinezești, nu știți ce ați pierdut. Și dacă tot este primăvară, puteți chiar să încercați și dumneavoastră să preparați acasă aceste aperitive.
Este o rețetă simplă, pentru care aveți nevoie de foi de plăcintă, varză și morcovi, în mare. Pentru că este vorba despre un preparat chinezesc, bineînțeles că se servește cu sos de soia, dar și cu puțin sos iute.
Pachețelele de primăvară se fac în doar câteva minute, mai ales că aveți deja cumpărate foile și nu mai stați să vă chinuiți să vă iasă aluatul.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- 4 foi de plăcintă
- 400 de grame de varză albă
- un morcov
- o linguriță de sare
- piper
- o linguriță de ulei de susan
- ulei
- sos de soia
- sos de roșii
- sos iute
Cum se prepară pachețelele de primăvară
În primul rând, tocați cât mai fin varza. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoarea mare. Într-un castron, amestecați varza, morcovul, uleiul de susan și potriviți de sare și de piper.
Desfaceți foile de plăcintă și pe fiecare dintre acestea o tăiați în 4. Apoi ungeți foile cu apă și pe fiecare bucată, așezați puțină varză amestecată cu morcov.
Marginile se pliază către interior și după aceea dați din nou cu pensula cu apă pe foaie.
Faceți acest lucru, pentru ca foile să se lipească bine, atunci când rulați pachețelele.După ce ați rulat fiecare pachețel, puneți ulei într-o tigaie și lăsați-l să se încingă. Nu faceți economie la ulei! Acesta trebuie să fie din abundență.
Prăjiți pachețelele de primăvară pe ambele părți, până când se rumenesc bine. Apoi le scoateți pe un platou, pe care ați așezat înainte șervețele de hârtie.
În acest fel, veți scăpa de excesul de ulei din preparat. Pachețelele chinezești se servesc cu sos de soia, amestecat cu sos iute și cu puțin sos dulce de roșii. Acest preparat se mănâncă fierbinte.