Descoperă cea mai bună reţetă de pâine Naan! Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru un preparat delicios!
Pâinea Naan este un preparat uşor de făcut mai ales atunci când vrei să încerci şi un alt sortiment de pâine. Este originară din bucătăria indiană şi poate fi o variantă perfectă pentru întreaga familie, mai ales dacă îţi dorești să-i impresionezi.
Se prepară uşor şi poate fi combinată cu foarte multe mâncăruri, iar ingredientele sunt puţine şi vei implica puţin timp pentru preparare. În mod constant, această pâine se regăsește în principal, în bucătăriile din Asia de Vest, Asia Centrală, Subcontinentul Indian, Indonezia și Caraibe.
Care sunt paşii pe care trebuie să îi faci atunci când pregăteşti pâine Naan
Citeste si: Rețetă tradițională de cannoli de casă, cu umplutură cremoasă de ricotta
Citeste si: Rețetă delicioasă de gulaș, tocana tradițională a maghiarilor
Ingrediente pentru pâinea Naan
- apă caldă 120 ml
- 1 pachet drojdie uscată (7 grame)
- 1 linguriță zahăr
- 300 de grame de făină
- 1 linguriță sare
- 85 ml iaurt grecesc
- 1 linguriță ulei de măsline
- 70 de grame de unt topit
- 1 linguriță usturoi tocat
- 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare pentru pâinea Naan
Citeste si: Cum pregătești ravioli cu carne
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Rețetă ușoară de fajitas de pui. Este gata de servit în 40 de minute!
De obicei pâinea Naan este făcută într-un cuptor de lut, dar pentru a obține gustul ideal chiar în propria bucătărie, trebuie să o pregătiți într-o tigaie de fontă. Asigurați-vă că aveţi toate ingredientele pentru tradițională pâine indiană cu usturoi şi apucați-vă de treabă!
Pasul 1. Pentru a putea pregăti pâinea Naan, trebuie să puneţi într-un recipient apă călduţă. Peste ea turnaţi un pliculeţ de drojdie uscată şi o linguriţă de zahăr. Ţineţi cont că drojdia nu trebuie pusă peste apă clocotită, pentru că îşi va pierde din proprietățile pe care le are şi aluatul nu va creşte. Lăsați amestecul timp de 5 – 10 minute până se omogenizează perfect. Nu mixaţi mai mult de atât, mai ales dacă aluatul este neted şi se întinde cu uşurinţă.
Pasul 2. Între timp, vă puteţi ocupa de faină. Într-un bol adăugaţi 300 de grame. Pentru cei care au robot de gătit, o să fie mult mai uşor pentru modelarea aluatului. Pâinea Naan este o variantă ideală mai ales în zilele in care v-aţi plictisit de sortimentele de pâine găsite pe rafturile magazinelor. Peste faină, puneţi drojdia, iaurtul şi lingura de ulei. Cântăriţi faina şi nu puneți o cantitate mai mare decât cea din rețetă. Dacă aluatul va avea mai multă faină, o să iasă o pâine densă.
Frământarea trebuie să dureze aproximativ 10 minute. Pentru a avea destul spațiu, puteți înlocui castronul. Acesta trebuie să fie uns cu unt pentru a nu se lipi aluatul. Puneți-l într-un loc ferit de curent şi lăsați-l aproximativ o oră şi 10 minute (până când volumul se dublează).
Citeste si: Rețetă de chec cu portocale. Musafirii vor cere a doua porție!
Pasul 3. Împărţiţi în 8 sau 9 părţi egale aluatul. Întindeți aluatul de forma unui cerc, cu diametru de 15 cm.
Pasul 4. Puneţi aluatul într-o tigaie unsă un unt şi lăsaţi coca până face nişte bule de aer. După ce s-a rumenit fiecare aluat, pe o parte şi pe cealaltă, puneți-le pe un prosop. Repetați procedura pană când se termină tot aluatul.
Pasul 5. Tocaţi mărunt usturoiul şi pătrunjelul. Într-un bol, amestecaţi untul topit, o linguriţă de usturoi tocat (opţional) şi două linguri de pătrunjel. Luaţi fiecare pâinică Naan şi ungeţi-o pe fiecare parte cu unt şi usturoi.
Pâinea Naan poate fi păstrată şi la frigider în jur de două zile. Varianta cea mai bună este să fie servită imediat după ce este luată de pe foc şi unsă cu amestecul de ulei, usturoi şi pătrunjel. Invitații, cu siguranţă, vor fi încântați de această specialitate.
Poftă bună!