Pancakes vegane reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pancakes vegane. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase pancakes vegane, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pancakes vegane
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pancakes vegane, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 40 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – o oră
Porții – 15 bucăți
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Pancakes vegane
- o cană de făină
- o lingură de praf de copt
- sare
- scorțișoară
- o cană de lapte (fără lactoză)
- o lingură de oțet de mere
- o esență de vanilie
- sirop de arțar
- unt (la temperatura camerei)
- afine
- căpșune
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 15
Mod de preparare - Pancakes vegane
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga o cană de făină, alături de o lingură de praf de copt, sare (după gust) și un praf de scorțișoară. Cu ajutorul unei linguri, le vom încorpora pe toate, apoi, momentan, vom lăsa bolul deoparte, pentru a ne ocupa de următorul pas.
Pasul 2. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga o cană de lapte fără lactoză, o lingură de oțet de mere, o esență de vanilie și puțin sirop de arțar. Cu ajutorul unei linguri, vom amesteca toate ingredientele adăugate, pentru a le încorpora mai bine. Conținutul bolului se va turna peste ingredientele uscate din bolul de dimensiuni mai mari. Amestecăm cu ajutorul unei furculițe, foarte, foarte bine, pentru ca ingredientele uscate să se încorporeze cu cele umede.
Pasul 3. Aluatul se lasă deoparte, pentru a se odihni, timp de cel puțin 20 de minute. După acest interval de timp, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom prepara clătitele noastre. Așezăm tigaia pe aragaz, la foc mediu, și o ungem cu puțin unt. Abia apoi vom începe să turnăm din compoziția noastră de clătite, cu ajutorul unui polonic sau a unei cupe de înghețată de dimensiuni mai mici. În cazul în care vă doriți, puteți adăuga câteva fructe proaspete si în acest moment, pentru ca desertul nostru să aibă și fructe în compoziție. În caz contrar, puteți servi clătitele la final, cu fructele proaspete alese.
Pasul 4. În momentul în care aluatul a început să formele câteva bule deasupra, a venit timpul să le întoarcem și să le mai lăsăm în tigaie, până când devin aurii. Procesul se repetă până când toată compoziția de clătite este consumată. Atenție însă! Nu trebuie să uităm, ca după fiecare clătită pregătită, este nevoie să mai adăugăm câte puțin unt (la temperatura camerei).
Pasul 5. Odată ce toate clătitele noastre sunt preparate, le vom transfera pe o farfurie, una peste alta, în funcție de câte ne dorim să consumăm, apoi deasupra adăugăm câte un cubuleț mic de unt (la temperatura camerei), așezăm câteva fructe proaspete, în funcție de preferințe, precum afinele și căpșunele, iar deasupra vom mai turna și puțin sirop de arțar, iar rețeta este gata!
Rețeta de pancakes vegane este gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Negresă cu glazură de ciocolată albă