Pandișpanul cu zmeură reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pandișpan cu zmeură. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pandișpan cu zmeură, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pandișpan cu zmeură
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pandișpan cu zmeură, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Pandișpan cu zmeură
Ingrediente pentru pandișpan
- 5 ouă (la temperatura camerei)
- 130 g zahăr granulat
- 50 ml ulei
- 200 g făină
- o linguriță de esență de vanilie
- sare (după gust)
- 200 g zmeură
- unt (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru decor
- zahăr pudră
- 50 g zmeură
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus și să utilizați 2 sau chiar 3 tăvi.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Mini ruladă de ciocolată. Un desert preparat cu ușurință!
Mod de preparare - Pandișpan cu zmeură
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mai mici, în care vom sparge cele 5 ouă (la temperatura camerei) și le vom separa. Într-un bol vom pune albușurile, iar în alt bol, gălbenușurile.
Pasul 2. În continuare, vom transfera albușurile într-un bol mai mare, peste care vom adăuga un sfert de linguriță de sare, iar cu ajutorul unui mixer, începem să le batem, până când vom obține o spumă tare. Imediat apoi, adăugăm peste albușuri și cele 130 de grame de zahăr granulat și continuăm să mixam, la viteză mică, pentru ca ulterior să mărim viteza treptat și să amestecăm până în momentul în care vom obține o spumă tare, dar și densă ca textură.
Pasul 3. După ce conținutul nostru nu va cădea din bol, vom adăuga și cele 5 gălbenușuri, alături de o linguriță de esență de vanilie și de 50 de mililitri de ulei. Continuăm să mixăm, la viteză mică, timp de aproximativ jumătate de minut. Imediat apoi, vom cerne și cele 200 de grame de făină, peste ingredientele noastre din bol, iar cu ajutorul unei spatule, le vom amesteca cu grijă.
Citește și: Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă
Pasul 4. Acum vom avea nevoie de o tavă rotundă, în care am așezat hârtie de copt și pe care am uns-o cu unt (la temperatura camerei), în care vom așeza umplutura noastră de pandișpan. Cu ajutorul unei spatule vom nivela suprafața acesteia, pentru a se uniformiza.
Pasul 5. Acum vom începe să distribuim cele 200 de grame de zmeură, prin pandișpanul nostru. Acestea se pot introduce în desert sau se pot pune deasupra, în funcție de preferințe. În cazul în care alegeți să le introduceți, puteți nivela apoi, încă o dată stratul de pandișpan.
Pasul 6. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 40 de minute. În cazul în care ne dorim să îl mai verificăm, se recomandă ca în primele 20 de minute, să nu deschidem ușa cuptorului, ci abia după.
Pasul 7. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, iar imediat apoi și pandișpanul cu zmeură din tavă și îl lăsăm să se răcească complet. După ce ne-am asigurat că desertul este răcit complet, deasupra vom presăra zahăr pudr ă și ornăm cu câteva bucăți de zmeură (opțional), iar rețeta este gata!
Pandișpanul cu zmeură este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Gata în mai puțin de o oră!