Pandispanul cu zmeură și cremă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pandișpan cu zmeură și cremă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pandișpan cu zmeură și cremă, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pandișpan cu zmeură și crem ă
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pandișpan cu zmeură și cremă, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Pandișpan cu zmeură și crem ă
- o cană și jumătate de făină
- o linguriță de praf de copt
- un praf de sare (după gust)
- o jumătate de cană de zahăr granulat
- 3 ouă (la temperatura camerei)
- ulei
- o jumătate de cană de lapte+ o lingură (la temperatura camerei)
- 2 esențe de vanilie
- o cană de zmeură
- zahăr pudră
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Plăcintă cu cremă de migdale și prune
Mod de preparare - Pandișpan cu zmeură și crem ă
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. De asemenea, tot de acum ne vom pregăti și tava pentru pandișpan. Așadar, vom avea nevoie de o tavă rotundă de cuptor, pe care vom așeza o hârtie de copt, iar marginile le vom unge cu puțin unt.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga o cană și jumătate de făină, un pliculeț de praf de copt și sare (după gust). Amestecăm și lăsăm bolul deoparte.
Pasul 3. Într-un alt bol, de această dată, de dimensiuni mai mari, vom adăuga o jumătate de cană de zahăr granulat, alături de 3 ouă întregi (la temperatura camerei). Amestecăm timp de aproximativ 5 minute, pentru a deveni un amestec mai gros și deschis la culoare. Abia apoi vom adăuga și o lingură de ulei, alături de o jumătate de cană de lapte (la temperatura camerei) și o esență de vanilie. Totul se amestecă, pentru a se omogeniza cât mai bine cu putință.
Pasul 4. A venit timpul să amestecăm ingredientele uscate cu cele umede, până când se combină. Odată încorporată compoziția, vom adăuga și o cană de zmeură proaspătă, pe care o vom încorpora cu o spatulă.
Pasul 5. Aluatul se toarnă în tava pregătită și se introduce la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, ulterior și pandișpanul din tavă și îl vom lăsa să se răcească complet, pe un grătar.
Pasul 6. În acest timp, ne vom ocupă de cremă. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga o jumătate de cană de zahăr pudră, o lingură de lapte (la temperatura camerei) și o esență de vanilie, ingrediente pe care le vom amesteca, până când se vor omogeniza. Cu toate acestea, în cazul în care crema este prea groasă, mai puteți adăuga puțin lapte, iar dacă este prea subțire, mai puteți adăuga puțin zahăr pudră.
Pasul 7. În momentul în care pandișpanul s-a răcit complet, putem turna crema deasupra, o nivelăm ușor cu ajutorul unei spatule, iar rețeta este gata!
Pandișpanul cu zmeură și cremă este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Tarte cu lămâie și fulgi de ciocolată. Un gust răcoritor și dulce!