Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată. Un desert ușor pentru zilele pline!

Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată

Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp de răcire  – o oră

Timp total  – 2 ore și 30 minute

Porții  – 4 persoane

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente – Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată

Ingrediente pentru Panna Cotta

  • 400 ml frișcă lichidă
  • 150 ml lapte
  • 80 g zahăr granulat
  • o esență de vanilie
  • 2 ouă
  • apă

Ingrediente pentru decor

  • câțiva biscuiți zdrobiți (după preferințe)
  • ciocolată topită
  • fulgi de cocos
  • câteva crenguțe de ciocolată sau orice alte forme doriți (opțional)

De menționat este faptul că această cantitate de

ingrediente este utilizată pentru aproximativ  4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată [Sursa foto: pexels]

Citește și: Cea mai simplă rețetă de Lava Cake, gata în doar 30 de minute!

Mod de preparare - Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari în care vom turna 400 de mililitri de frișcă lichidă, peste care vom adăuga și 150 de mililitri de lapte, 80 de grame de zahăr granulat, o esență de vanilie, iar cu ajutorul unei linguri de lemn vom amesteca ușor, toate aceste ingrediente.

Pasul 2.  Oala se pune pe aragaz, la foc mediu, pentru a se forma desertul nostru delicios de Panna Cotta. Cât timp se va îngroșa și până ajungem la punctul de fierbere, vom amesteca continuu, tot cu ajutorul unei linguri de lemn. Imediat ce a ajuns la punctul de fierbere, îndepărtăm oala de pe foc și transferăm conținutul într-un alt recipient. Compoziția trebuie să fie lăsată afară, pentru a ajunge la temperatura camerei.

Pasul 3.  Între timp, în două boluri separate, de dimensiuni mai mici, vom separa albușul de gălbenușul de la 2 ouă, pentru că vom avea nevoie doar de albușuri. Așadar, cele 2 albușuri se vor bate bine de tot cu ajutorul unui tel, iar abia după ce compoziția noastră a ajuns la temperatura camerei, vom turna peste aceasta și albușurile noastre. Amestecăm bine de tot, pentru ca toate ingredientele să se încorporeze uniform.

Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată [Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi. O delicatesă în adevăratul sens al cuvântului!

Pasul 4.  Acum ne vom ocupa și de pregătirea tăvii noastre de cuptor. Cu toate acestea, înainte de toate, este nevoie să preîncălzim cuptorul la o temperatură de 160 de grade Celsius. Imediat apoi, vom avea nevoie de o tavă de cuptor dreptunghiulară, în care vom așeza 4 forme mai mici de Panna Cotta (speciale pentru cuptor), pe care le vom umple cu toată compoziția noastră împărțită la toate cele 4 forme. Astăzi vom avea forme puțin mai speciale pentru Panna Cotta, însă puteți utiliza orice alte forme doriți.

Pasul 5.  Tava se umple cu apă, iar apoi se introduce la cuptor, pentru aproximativ o oră, tot la o temperatură de 160 de grade Celsius. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, vom aștepta ca formele noastre de Panna Cotta să ajungă la temperatura camerei, pentru ca ulterior să le introducem la frigider pentru aproximativ o oră.

Pasul 6. Panna Cotta se poate servi cu câțiva biscuiți zdrobiți deasupra (după preferințe), ciocolată topită, fulgi de cocos, dar și câteva crenguțe de ciocolată sau orice alte forme doriți (opțional), iar rețeta este gata!

Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată  este gata și se poate servi. Poftă bună!

Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată [Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Foitaje cu mere. Bune de savurat împreună cu cei dragi!



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Rețeta delicioasă de Paste cu fructe de mare

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină