Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată, preparată
Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră
Timp de răcire – o oră
Timp total – 2 ore și 30 minute
Porții – 4 persoane
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată
Ingrediente pentru Panna Cotta
- 400 ml frișcă lichidă
- 150 ml lapte
- 80 g zahăr granulat
- o esență de vanilie
- 2 ouă
- apă
Ingrediente pentru decor
- câțiva biscuiți zdrobiți (după preferințe)
- ciocolată topită
- fulgi de cocos
- câteva crenguțe de ciocolată sau orice alte forme doriți (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de
Citește și: Cea mai simplă rețetă de Lava Cake, gata în doar 30 de minute!
Mod de preparare - Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari în care vom turna 400 de mililitri de frișcă lichidă, peste care vom adăuga și 150 de mililitri de lapte, 80 de grame de zahăr granulat, o esență de vanilie, iar cu ajutorul unei linguri de lemn vom amesteca ușor, toate aceste ingrediente.
Pasul 2. Oala se pune pe aragaz, la foc mediu, pentru a se forma desertul nostru delicios de Panna Cotta. Cât timp se va îngroșa și până ajungem la punctul de fierbere, vom amesteca continuu, tot cu ajutorul unei linguri de lemn. Imediat ce a ajuns la punctul de fierbere, îndepărtăm oala de pe foc și transferăm conținutul într-un alt recipient. Compoziția trebuie să fie lăsată afară, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Pasul 3. Între timp, în două boluri separate, de dimensiuni mai mici, vom separa albușul de gălbenușul de la 2 ouă, pentru că vom avea nevoie doar de albușuri. Așadar, cele 2 albușuri se vor bate bine de tot cu ajutorul unui tel, iar abia după ce compoziția noastră a ajuns la temperatura camerei, vom turna peste aceasta și albușurile noastre. Amestecăm bine de tot, pentru ca toate ingredientele să se încorporeze uniform.
Citește și: Rețetă de Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi. O delicatesă în adevăratul sens al cuvântului!
Pasul 4. Acum ne vom ocupa și de pregătirea tăvii noastre de cuptor. Cu toate acestea, înainte de toate, este nevoie să preîncălzim cuptorul la o temperatură de 160 de grade Celsius. Imediat apoi, vom avea nevoie de o tavă de cuptor dreptunghiulară, în care vom așeza 4 forme mai mici de Panna Cotta (speciale pentru cuptor), pe care le vom umple cu toată compoziția noastră împărțită la toate cele 4 forme. Astăzi vom avea forme puțin mai speciale pentru Panna Cotta, însă puteți utiliza orice alte forme doriți.
Pasul 5. Tava se umple cu apă, iar apoi se introduce la cuptor, pentru aproximativ o oră, tot la o temperatură de 160 de grade Celsius. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, vom aștepta ca formele noastre de Panna Cotta să ajungă la temperatura camerei, pentru ca ulterior să le introducem la frigider pentru aproximativ o oră.
Pasul 6. Panna Cotta se poate servi cu câțiva biscuiți zdrobiți deasupra (după preferințe), ciocolată topită, fulgi de cocos, dar și câteva crenguțe de ciocolată sau orice alte forme doriți (opțional), iar rețeta este gata!
Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Foitaje cu mere. Bune de savurat împreună cu cei dragi!