Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea! O rețetă rapidă și simplu de făcut: „Pentru această rețetă am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei!”
„ Nu este o rețetă complicată. Este o rețetă foarte rapidă.
Începem cu ouăle și zahărul. Batem ouăle și zahărul împreună vreo 2 minute. Adăugăm brânza de vaci. Este foarte important ca la această rețetă compoziția să fie foarte omogenă. Adaug unt. Este foarte important ca untul să fie cât mai moale. Esența de vanilie. Am pus 400 de grame de smântână, 80 de grame de unt, două pliculețe de esență de vanilie cu bourbon. Aici am jumătate de lămâie stoarsă. Pun și coaja de la o lămâie rasă. Adaug și făina puțin câte puțin, să nu facă cocoloașe. Am aici 100 de grame de griș. Pun și stafidele. 200 de grame de stafide, pe care le-am hidratat deja cu un pic de apă caldă peste ele. Este gata. Cât a durat? 10 minute, maxim. Nici măcar. Am o formă de 24 de cm ca diametru, pe care am tapotat-o cu puțin unt, puțin zahăr și puțină făină. Punem totul în formă. Gata. O bag la cuptor. 160 de grade timp de o oră – o oră și 10. Depinde foarte mult de cuptor. După o oră de stat la cuptor foarte frumos arată. Am lăsat-o să se răcească o oră – o oră și jumătate. Pun și zahăr pudră .”, a spus Sorin Bontea pe YouTube.