Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea! O rețetă rapidă și simplu de făcut: „Pentru această rețetă am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei!”

Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea! O rețetă rapidă și simplu de făcut: „Pentru această rețetă am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei!”

Află din rândurile următoare care este rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi din țară, împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online cele mai gustoase rețete. De data aceasta, bucătarul a pregătit o rețetă simplă și delicioasă de pască fără aluat.

Chef Sorin Bontea [Sursa foto: Facebook]

Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea

Citește și: Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea: „Atunci când cheesecake-ul este gata, se lasă la răcit în cuptor, apoi se pune în frigider pentru scurt timp.”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Rețeta de prăjitură cu iaurt fără coacere a lui chef Sorin Bontea. „Arată ca un tort.”

Ingrediente:

  • 400 grame de smântână
  • 80 grame de de unt
  • Două pliculețe de esență de vanilie cu bourbon
  • Jumătate lămâie stoarsă
  • 100 grame griș
  • 200 grame stafide

„Pentru această rețetă am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.”, a precizat chef Sorin Bontea.

Mod de preparare:

Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Nu este o rețetă complicată. Este o rețetă foarte rapidă.

Începem cu ouăle și zahărul. Batem ouăle și zahărul împreună vreo 2 minute. Adăugăm brânza de vaci. Este foarte important ca la această rețetă compoziția să fie foarte omogenă. Adaug unt. Este foarte important ca untul să fie cât mai moale. Esența de vanilie. Am pus 400 de grame de smântână, 80 de grame de unt, două pliculețe de esență de vanilie cu bourbon. Aici am jumătate de lămâie stoarsă. Pun și coaja de la o lămâie rasă. Adaug și făina puțin câte puțin, să nu facă cocoloașe. Am aici 100 de grame de griș. Pun și stafidele. 200 de grame de stafide, pe care le-am hidratat deja cu un pic de apă caldă peste ele. Este gata. Cât a durat? 10 minute, maxim. Nici măcar. Am o formă de 24 de cm ca diametru, pe care am tapotat-o cu puțin unt, puțin zahăr și puțină făină. Punem totul în formă. Gata. O bag la cuptor. 160 de grade timp de o oră – o oră și 10. Depinde foarte mult de cuptor. După o oră de stat la cuptor foarte frumos arată. Am lăsat-o să se răcească o oră – o oră și jumătate. Pun și zahăr pudră .”, a spus Sorin Bontea pe YouTube.

Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea [Sursa foto: Captură YouTube]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Rețeta de paste cu pui și ciuperci a Nicoletei Voica! „Vă propun o rețetă ușoară, care nu necesită timp mult în bucătărie și care cu siguranță tuturor, și celor mici, și celor mari.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină