Află din rândurile următoare care este rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi din țară, împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online cele mai gustoase rețete. De data aceasta, bucătarul a pregătit o rețetă simplă și delicioasă de pască fără aluat.
Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețeta de prăjitură cu iaurt fără coacere a lui chef Sorin Bontea. „Arată ca un tort.”
Ingrediente:
- 400 grame de smântână
- 80 grame de de unt
- Două pliculețe de esență de vanilie cu bourbon
- Jumătate lămâie stoarsă
- 100 grame griș
- 200 grame stafide
„Pentru această rețetă am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.”, a precizat chef Sorin Bontea.
Mod de preparare:
Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Nu este o rețetă complicată. Este o rețetă foarte rapidă.
Începem cu ouăle și zahărul. Batem ouăle și zahărul împreună vreo 2 minute. Adăugăm brânza de vaci. Este foarte important ca la această rețetă compoziția să fie foarte omogenă. Adaug unt. Este foarte important ca untul să fie cât mai moale. Esența de vanilie. Am pus 400 de grame de smântână, 80 de grame de unt, două pliculețe de esență de vanilie cu bourbon. Aici am jumătate de lămâie stoarsă.
Pun și coaja de la o lămâie rasă. Adaug și făina puțin câte puțin, să nu facă cocoloașe. Am aici 100 de grame de griș. Pun și stafidele. 200 de grame de stafide, pe care le-am hidratat deja cu un pic de apă caldă peste ele. Este gata. Cât a durat? 10 minute, maxim. Nici măcar. Am o formă de 24 de cm ca diametru, pe care am tapotat-o cu puțin unt, puțin zahăr și puțină făină.