Pastele cu chifteluțe marinate reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paste cu chifteluțe marinate. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu chifteluțe marinate, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Paste cu chifteluțe marinate
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paste cu chifteluțe marinate, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră și 40 minute
Porții – 4 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Paste cu chifteluțe marinate
- 400 g paste de tip penne
- 450 g carne de vită tocată
- 6 căței de usturoi zdrobiți
- o ceapă roșie tăiată mărunt
- pătrunjel proaspăt
- o jumătate de cană de cheddar
- o jumătate de cană de parmezan
- o jumătate de cană de mozzarella
- un ou întreg (la temperatura camerei)
- busuioc uscat
- sare
- piper negru măcinat (după gust)
- ulei de măsline
- 10 roșii cherry
- o lingură și jumătate de pastă de tomate
- o lingură de zahăr granulat
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Supă cremă de ciuperci, mai simplă decât credeai!
Mod de preparare - Paste cu chifteluțe marinate
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea pastelor. Așadar, vom avea nevoie de 400 de grame de paste de tip penne, pe care le vom adăuga într-o oală de dimensiuni mai mari, plină cu apă, în momentul în care apa va ajunge la punctul de fierbere, iar apoi vom urma instrucțiunile de pe ambalaj.
Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa de prepararea chifteluțelor. Așadar, vom avea nevoie de 450 de grame de carne de vită tocată, pe care o vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca mai apoi să adăugăm peste ea, 3 căței de usturoi zdrobiți, o ceapă roșie tăiată mărunt, puțin pătrunjel proaspăt tăiat mărunt, alături de o jumătate de cană de cheddar ras, un sfert de cană de parmezan ras, un sfert de cană de mozzarella rasă, un ou întreg (la temperatura camerei), puțin busuioc uscat, sare și piper negru măcinat (după gust), ingrediente pe care le vom amesteca bine de tot cu mâna, pentru a se încorpora și a se forma chifteluțele noastre delicioase. Din compoziția rezultată, vom începe să formăm chifteluțele, pe care le vom așeza separat, pe o altă farfurie.
Pasul 3. În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga ulei de măsline, iar când se va încinge, vom adăuga și 12 chifteluțe. Se prăjesc, până când sunt gătite uniform pe toate părțile și obțin o nuanță aurie spre maroniu. Când chifteluțele noastre sunt gata, se vor transfera într-un bol de dimensiuni potrivite și se lasă deoparte.
Pasul 4. Într-o altă tigaie, tot de dimensiuni mai mari, vom adăuga ulei de măsline și-l vom lăsa, de asemenea, să se încingă. Imediat apoi, vom adăuga în tigaie 3 căței de usturoi tocați mărunt, în care vom mai amesteca din când în când cu ajutorul unei linguri de lemn. Peste puțin timp, vom adăuga peste usturoi și 10 roșii cherry, pe care le-am tăiat în jumătăți, în prealabil. După ce am mai amestecat, vom condimenta cu sare, piper negru măcinat (după gust) și puțin busuioc uscat. Amestecăm și adăugăm și o lingură și jumătate de pastă de tomate. Continuăm să gătim, până când roșiile se vor înmuia. Atunci este momentul să adăugăm și o lingură de zahăr granulat, pe care o vom încorpora cu restul ingredientelor din tigaie.
Pasul 5. A venit timpul să adăugăm și chifteluțele în tigaie și să le combinăm cu restul ingredientelor, alături de o jumătate de cană din apă de la paste. Amestecăm și lăsăm pe foc pentru încă 2 minute, pentru ca mai apoi să radem deasupra și puțin parmezan și mozzarella. Mai amestecăm pentru încă puțin timp, apoi adăugăm pastele care s-au fiert deja și le încorporăm și pe ele în conținutul din tigaie.
Pasul 6. Imediat apoi, vom transfera și pastele noastre cu chifteluțe marinate în farfurii, iar rețeta este gata!
Pastele cu chifteluțe marinate sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Somon la cuptor cu sparanghel și roșii cherry