Reteta de Paste: Miel cu plante aromatice

Reteta de Paste: Miel cu plante aromatice
Reteta de Paste: Miel cu plante aromatice

De Paste, unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de sarbatoare este cu siguranta friptura de miel.

 

Iar acolo unde lipseste se poate sa fie si din vina bucatarului, care nu a reusit reteta. De aceea, pentru Pastele de anul acesta îti propunem o reteta cu miel savuroasa si apetisanta, care are un secret pe masura: dulceata Bonne Maman si cateva plante aromatice.
Combinatia de dulce cu plantele intens aromate si cu gustul de miel fac din acest preparat o companie placuta la orice reuniune cu prietenii si familia.
In plus, te vor face mandra de veleitatile tale de bucatar, chiar si daca faci asta doar din cand în cand.
Ingrediente:
• 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare)
• 3 linguri de Dulceata de 4 fructe Bonne Maman
• 9 felii de sunca de Parma
• cate 3 crengute proaspete de rozmarin si thimian
• 3 lingurite sos balsamic
• 2 catei de usturoi, taiat fin
3 lingurite de ulei de masline
• 150 ml supa de pui sau de legume
• 225 g rosii cherry
Mod de preparare (pentru 6 portii)
Ungeti fileurile de miel cu 1 lingurita de dulceata. Inveliti fiecare file în 3 felii de sunca de Parma. Asezati pe fiecare file o crenguta de rozmarin si una de thimian si legati din loc în loc ca sa nu se desfaca.
Amestecati restul de dulceata cu sos balsamic, usturoi si 2 linguri ulei de masline. Puneti fileurile de miel într-un bol si acoperiti cu marinata. Acoperiti si lasati la frigider peste noapte.
Preîncalziti cuptorul la 2200 C. Scoateti carnea din marinata (pastrati restul de marinata pentru mai tarziu). Incalziti uleiul ramas într-o tava pe plita si prajiti rapid fileurile pe toate partile.
Adaugati 50 ml de supa în tava si transferati în cuptorul preîncalzit aprox 12 min.
Scoateti mielul din cuptor, înveliti-l în folie si lasati-l sa se odihneasca.
Puneti tava înapoi pe plita si adaugati rosiile, marinata ramasa si restul de supa. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 2-3 min pana se îngroasa si devine siropoasa.
Indepartati folia de pe fileuri si serviti mielul cu sosul cald.
La aceasta reteta este recomandat sa folositi dulceata Bonne Maman deoarece are un continut ridicat de fructe intens aromate, fierte încet pentru a nu distruge bucatile de fruct. Bonne Maman foloseste zahar brun, din trestie de zahar si zahar alb din sfecla si nu contine coloranti, arome artificiale, sirop de glucoza sau fructoza care ar influenta gustul final al dulcetii.

Iar acolo unde lipseste se poate sa fie si din vina bucatarului, care nu a reusit reteta.

De aceea, pentru Pastele de anul acesta îti propunem o reteta cu miel savuroasa si apetisanta, care are un secret pe masura: dulceata Bonne Maman si cateva plante aromatice.

Combinatia de dulce cu plantele intens aromate si cu gustul de miel fac din acest preparat o companie placuta la orice reuniune cu prietenii si familia. In plus, te vor face mandra de veleitatile tale de bucatar, chiar si daca faci asta doar din cand în cand.


Ingrediente:

• 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare) 
• 3 linguri de Dulceata de 4 fructe Bonne Maman 
• 9 felii de sunca de Parma 
• cate 3 crengute proaspete de rozmarin si thimian 
• 3 lingurite sos balsamic 
• 2 catei de usturoi, taiat fin 
• 3 lingurite de ulei de masline 
• 150 ml supa de pui sau de legume 
• 225 g rosii cherry

Mod de preparare (pentru 6 portii)

Ungeti fileurile de miel cu 1 lingurita de dulceata. Inveliti fiecare file în 3 felii de sunca de Parma. Asezati pe fiecare file o crenguta de rozmarin si una de thimian si legati din loc în loc ca sa nu se desfaca.

Amestecati restul de dulceata cu sos balsamic, usturoi si 2 linguri ulei de masline. Puneti fileurile de miel într-un bol si acoperiti cu marinata. Acoperiti si lasati la frigider peste noapte.

Preîncalziti cuptorul la 2200 C. Scoateti carnea din marinata (pastrati restul de marinata pentru mai tarziu). Incalziti uleiul ramas într-o tava pe plita si prajiti rapid fileurile pe toate partile.

Adaugati 50 ml de supa în tava si transferati în cuptorul preîncalzit aprox 12 min.Scoateti mielul din cuptor, înveliti-l în folie si lasati-l sa se odihneasca.Puneti tava înapoi pe plita si adaugati rosiile, marinata ramasa si restul de supa. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 2-3 min pana se îngroasa si devine siropoasa. Indepartati folia de pe fileuri si serviti mielul cu sosul cald.

La aceasta reteta este recomandat sa folositi dulceata Bonne Maman deoarece are un continut ridicat de fructe intens aromate, fierte încet pentru a nu distruge bucatile de fruct. Bonne Maman foloseste zahar brun, din trestie de zahar si zahar alb din sfecla si nu contine coloranti, arome artificiale, sirop de glucoza sau fructoza care ar influenta gustul final al dulcetii.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies