Reteta de Paste: Miel cu plante aromatice

Reteta de Paste: Miel cu plante aromatice
Reteta de Paste: Miel cu plante aromatice

De Paste, unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de sarbatoare este cu siguranta friptura de miel.

 

Iar acolo unde lipseste se poate sa fie si din vina bucatarului, care nu a reusit reteta. De aceea, pentru Pastele de anul acesta îti propunem o reteta cu miel savuroasa si apetisanta, care are un secret pe masura: dulceata Bonne Maman si cateva plante aromatice.
Combinatia de dulce cu plantele intens aromate si cu gustul de miel fac din acest preparat o companie placuta la orice reuniune cu prietenii si familia.
In plus, te vor face mandra de veleitatile tale de bucatar, chiar si daca faci asta doar din cand în cand.
Ingrediente:
• 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare)
• 3 linguri de Dulceata de 4 fructe Bonne Maman
• 9 felii de sunca de Parma
• cate 3 crengute proaspete de rozmarin si thimian
• 3 lingurite sos balsamic
• 2 catei de usturoi, taiat fin
3 lingurite de ulei de masline
• 150 ml supa de pui sau de legume
• 225 g rosii cherry
Mod de preparare (pentru 6 portii)
Ungeti fileurile de miel cu 1 lingurita de dulceata. Inveliti fiecare file în 3 felii de sunca de Parma. Asezati pe fiecare file o crenguta de rozmarin si una de thimian si legati din loc în loc ca sa nu se desfaca.
Amestecati restul de dulceata cu sos balsamic, usturoi si 2 linguri ulei de masline. Puneti fileurile de miel într-un bol si acoperiti cu marinata. Acoperiti si lasati la frigider peste noapte.
Preîncalziti cuptorul la 2200 C. Scoateti carnea din marinata (pastrati restul de marinata pentru mai tarziu). Incalziti uleiul ramas într-o tava pe plita si prajiti rapid fileurile pe toate partile.
Adaugati 50 ml de supa în tava si transferati în cuptorul preîncalzit aprox 12 min.
Scoateti mielul din cuptor, înveliti-l în folie si lasati-l sa se odihneasca.
Puneti tava înapoi pe plita si adaugati rosiile, marinata ramasa si restul de supa. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 2-3 min pana se îngroasa si devine siropoasa.
Indepartati folia de pe fileuri si serviti mielul cu sosul cald.
La aceasta reteta este recomandat sa folositi dulceata Bonne Maman deoarece are un continut ridicat de fructe intens aromate, fierte încet pentru a nu distruge bucatile de fruct. Bonne Maman foloseste zahar brun, din trestie de zahar si zahar alb din sfecla si nu contine coloranti, arome artificiale, sirop de glucoza sau fructoza care ar influenta gustul final al dulcetii.

Iar acolo unde lipseste se poate sa fie si din vina bucatarului, care nu a reusit reteta.

De aceea, pentru Pastele de anul acesta îti propunem o reteta cu miel savuroasa si apetisanta, care are un secret pe masura: dulceata Bonne Maman si cateva plante aromatice.

Combinatia de dulce cu plantele intens aromate si cu gustul de miel fac din acest preparat o companie placuta la orice reuniune cu prietenii si familia. In plus, te vor face mandra de veleitatile tale de bucatar, chiar si daca faci asta doar din cand în cand.


Ingrediente:

• 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare) 
• 3 linguri de Dulceata de 4 fructe Bonne Maman 
• 9 felii de sunca de Parma 
• cate 3 crengute proaspete de rozmarin si thimian 
• 3 lingurite sos balsamic 
• 2 catei de usturoi, taiat fin 
• 3 lingurite de ulei de masline 
• 150 ml supa de pui sau de legume 
• 225 g rosii cherry

Mod de preparare (pentru 6 portii)

Ungeti fileurile de miel cu 1 lingurita de dulceata. Inveliti fiecare file în 3 felii de sunca de Parma. Asezati pe fiecare file o crenguta de rozmarin si una de thimian si legati din loc în loc ca sa nu se desfaca.

Amestecati restul de dulceata cu sos balsamic, usturoi si 2 linguri ulei de masline. Puneti fileurile de miel într-un bol si acoperiti cu marinata. Acoperiti si lasati la frigider peste noapte.

Preîncalziti cuptorul la 2200 C. Scoateti carnea din marinata (pastrati restul de marinata pentru mai tarziu). Incalziti uleiul ramas într-o tava pe plita si prajiti rapid fileurile pe toate partile.

Adaugati 50 ml de supa în tava si transferati în cuptorul preîncalzit aprox 12 min.Scoateti mielul din cuptor, înveliti-l în folie si lasati-l sa se odihneasca.Puneti tava înapoi pe plita si adaugati rosiile, marinata ramasa si restul de supa. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 2-3 min pana se îngroasa si devine siropoasa. Indepartati folia de pe fileuri si serviti mielul cu sosul cald.

La aceasta reteta este recomandat sa folositi dulceata Bonne Maman deoarece are un continut ridicat de fructe intens aromate, fierte încet pentru a nu distruge bucatile de fruct. Bonne Maman foloseste zahar brun, din trestie de zahar si zahar alb din sfecla si nu contine coloranti, arome artificiale, sirop de glucoza sau fructoza care ar influenta gustul final al dulcetii.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies