Putem opta pentru paste fara gluten, paste de orez, de quinoa sau de hrisca.
Pentru doua portii este nevoie de 100 de g de paste fara gluten (se cantaresc inainte de fierbere), 400 de g de rosii cherry, doua cepe albe, 3-4 catei de usturoi, 10 bile de mozarella (merge facuta si cu cuburi de cas de vaca nu foarte sarat, la fel de bine), busuioc proaspat, ulei de masline.
Pastele se fierb in apa cu sare al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se scurg, se spala in apa rece si se lasa deoparte pana ajung la temperatura camerei.
Se taie rosiile cherry in jumatati si se inabusa in tigaia ceramica la foc mic, apoi se toaca marunt ceapa si usturoiul si se adauga peste rosii, impreuna cu un praf de sare (eu folosesc sare de Guerande, nefiltrata, pentru aroma intensa), o lingura de pudra de rosii uscate si se lasa la foc mic, pana se inmoaie ceapa.
Se inchide focul, se lasa se raceasca 30 de minute si se adauga o lingura de ulei de masline.
Pastele se amesteca bine cu sosul de rosii, se adauga bilele de mozarella si se presara busuioc proaspat tocat. E o salata de paste ideala pentru pranz, in zilele in care seara iesiti la antrenament. Pentru a avea un stil de viata sanatos este important sa avem o alimentatie sanatoasa si echilibrata, care sa includa toate grupele de alimente (cata vreme nu avem alergii sau intolerante alimentare, bine inteles), in care mancarea sa fie gustoasa,
preparata dietetic si cat mai variata. Iar aceasta reteta de paste pentru pranz este perfecta pentru sezonul cald, este aromata si reprezinta o alternativa mai sanatoasa pentru a ne satisface pofta de paste. Reteta de paste pentru pranz e la fel de savuroasa si fara adaosul de branzeturi, pentru cine prefera o alimentatie fara lactate.
Sursa: Cori.ro
Pentru doua portii este nevoie de 100 de g de paste fara gluten (se cantaresc inainte de fierbere), 400 de g de rosii cherry, doua cepe albe, 3-4 catei de usturoi, 10 bile de mozarella (merge
facuta si cu cuburi de cas de vaca nu foarte sarat, la fel de bine), busuioc proaspat, ulei de masline.
Pastele se fierb in apa cu sare al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se spala in apa rece si se lasa deoparte pana ajung la temperatura camerei.
Se taie rosiile cherry in jumatati si se inabusa in tigaia ceramica la foc mic, apoi se toaca marunt ceapa si usturoiul si se adauga peste rosii, impreuna cu un praf de sare (eu folosesc sare de Guerande, nefiltrata, pentru aroma intensa), o lingura de pudra de
rosii uscate si se lasa la foc mic, pana se inmoaie ceapa. Se inchide focul, se lasa se raceasca 30 de minute si se adauga o lingura de ulei de masline.
Pastele se amesteca bine cu sosul de rosii, se adauga bilele de mozarella si se presara busuioc proaspat tocat. E o salata de paste ideala pentru pranz, in zilele in care seara iesiti la antrenament. Pentru a avea un stil de viata sanatos este important sa avem o alimentatie sanatoasa si echilibrata, care sa includa toate grupele de alimente (cata vreme nu avem alergii sau intolerante alimentare,
bine inteles), in care mancarea sa fie gustoasa, preparata dietetic si cat mai variata. Iar aceasta reteta de paste pentru pranz este perfecta pentru sezonul cald, este aromata si reprezinta o alternativa mai sanatoasa pentru a ne satisface pofta de paste. Reteta de paste pentru pranz e la fel de savuroasa si fara adaosul de branzeturi, pentru cine prefera o alimentatie fara lactate.
Sursa:
Cori.ro Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro