Reţetă de Paşti: Friptură de miel cu portocale. Pulpa de miel, se curata de pielita si grasime, se spala si se cresteaza in lung si-n lat.
Mod de preparare Friptura de miel cu portocale
Pulpa de miel, se curata de pielita si grasime, se spala si se cresteaza in lung si-n lat cu o taietura se 1 cm adancime la o distanta de 2-3 cm intre crestaturi. Se sareaza. Intr-o tigaie, se pune ulei de masline si apoi se adauga rozmarinul. Se lasa 2 minute. Cu acest ulei se va unge pulpa de miel.
Intr-o tava se pune pulpa de miel, 200 ml vin, foile de dafin, piperul si supa de legume. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incazit in prealabil, la 180 grade si se tine o ora si jumatate.
Citeste si: Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Dupa 45 de minute se intoarce pulpa. Intre timp, se rade coaja de la doua portocale, se desfac portocalele in felii si se storce sucul de la o portocala. Se pune intr-o tigaie 100 ml vin, portocala rasa si sucul de la o portocala, mierea de albine si feliile de portocale.
Se tine pe foc 10 minute.Cand friptura este gata, se scoate tava, se pune sucul de la friptura intr-o tigaie impreuna cu sucul de la o portocala si se tine 2 minute pe foc. Se scoate friptura si se stropeste cu acest suc. Fripturase serveste impreuna cu feliile de portocale si sosul lor.
Pofta buna!
Ingredientele si cantitatile le gasesti aici