Pavlova clasică reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pavlova clasică. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă pavlova clasică, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pavlova clasică
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pavlova clasică, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – o oră și 10 minute
Timp de răcire – 2 ore
Timp total – 3 ore și 30 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Pavlova clasică
Ingrediente pentru pavlova
- 4 albușuri de ou
- sare
- praf de tartru (se poate înlocui cu oțet sau zeamă de lămâie)
- o jumătate de cană de zahăr granulat
- o esență de vanilie
- o linguriță și jumătate de amidon de porumb
Ingrediente pentru frișcă
- o cană de smântână lichidă
- o esență de vanilie
- 2 linguri de zahăr pudră
Ingrediente pentru decor
- căpșune
- afine
- mure
- zmeură
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de prepara re - Pavlova clasică
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tavă, peste care vom așeza hârtie de copt.
Pasul 2. Acum a venit timpul să separăm 4 ouă mari, gălbenuș de albuș, în două boluri diferite.
Pasul 3. Revenim la tava noastră cu hârtia de copt, adăugăm în colț puțină compoziție, pentru ca aceasta să nu se dezlipească de tavă, iar cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule, vom turna compoziția de pavlova, în centrul tăvii. Începem să formăm un blat rotund pentru pavlova, nici prea înalt, dar nici prea aplatizat, ci potrivit.
Pasul 4. După ce am format cercul nostru potrivit pentru pavlova, cu ajutorul unei spatule, vom lua ușor compoziție din părți și o vom urca spre partea de sus a desertului, pentru a se forma un efect de petală. Din centrul acesteia, vom scoate puțină compoziție, pentru ca la final să o asezonăm cu frișcă și diverse fructe.
Pasul 5. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 150 de grade Celsius, pentru aproximativ o oră și 10 minute. Imediat după ce am introdus tava, reducem temperatura la 120 de grade Celsius.
Citește și: Rețetă de pastramă cu mămăligă. Unul dintre ingrediente o să facă diferența!
Pasul 6. Între timp, ne vom ocupa și de tăiere fructelor cu care vom decora desertul nostru delicios. Așadar, vom avea nevoie de câteva căpșune, afine, mure și zmeură. Acestea se pot tăia în jumătăți sau felii, dar se pot păstra și întregi (după preferințe).
Pasul 7. Acum vom prepara și frișca. În robotul de bucătărie vom adăuga o cană de smântână lichidă, o esență de vanilie și 2 linguri de zahăr pudră și amestecăm, până când vom obține textură potrivită pentru frișca noastră.
Pasul 8. A venit timpul să scoatem pavlova din cuptor și să o lăsăm să se răcească timp de aproximativ 2 ore.
Pasul 9. Apoi se va lua cu grijă din tavă și se va transfera pe un platou, pentru a începe ornarea. În mijlocul acesteia, acolo de unde am extras o parte din compoziția de pavlova, vom așeza frișcă din plin. Iar acum tot ce trebuie să facem este să așezăm peste frișcă, așa cum ne dorim, fructele noastre (căpșune, zmeură, afine și mure), pentru a orna desertul și este gata!
Pavlova clasică este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tartă cu mere și scorțișoară. Gustul care îți aduce aminte de copilărie!