A mai rămas foarte puțin timp până la Crăciun, iar din acest motiv mulți români se gândesc la preparatele pe care le vor pune pe masă. În sezonul rece, piftia de porc sau răcitura este unul dintre cele mai gustoase preparate.
Dacă îți dorești să faci cea mai gustoasă piftie, mai jos ai ingredientele din rețeta celebrului chef, Cătălin Scărlătescu. Iată cum poți să prepari o răcitură delicioasă!
Citește și: Rețetă de Fursecuri cu ciocolată și nuci (pecan). Un deliciu pentru iubitorii de nuci!
Cum prepară Cătălin Scărlătescu piftia
Piftia este unul dintre preparatele care nu au cum să lipsească de pe masa de Crăciun, deoarece mulți români optează pentru ea, datorită gustului delicios.
„Oricât de mult mi-ar plăcea peştele şi fructele de mare, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți. Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite.
Citește și: Care este rețeta de bezele a Andreei Bănică. Vedeta folosește un ingredient secret
Reţeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu
Ingrediente
-500 g pulpă de porc
-500 g picioare de porc
-1 kg cap de porc, neapărat urechi
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
-2 morcovi mari
-o rădăcină de păstârnac
-o ceapă
-sare
-piper boabe
-1-2 căpățâni de usturoi pisat
Mod de preparare
- picioarele și capul de porc se pârlesc şi se rad bine cu lama cuţitului pentru a fi curăţate, se spală şi se pun la fiert împreună cu restul cărnurilor.
- după ce carnea este fiartă, se adaugă legumele curăţate si spălate şi se potriveşte cu sare şi piper.
- se lasă carnea să fiarbă la foc mic până se desprinde de oase;
- se scoate apoi într-o cratiţă şi se curăță de oase, apoi se taie în bucăţi potrivite, iar apoi se pune în castroane sau în vasele în care faceţi piftia.
- se pisează usturoiul şi se adaugă în supa rezultată după strecurarea zemii în care au fiert carnea şi legumele.
- supa strecurată se toarnă peste carne şi vasele se bagă la frigider pentru a se răci mai repede.
Citește și: Ce trebuie să adaugi în cuptor pentru o friptură suculentă. Bucătarii pricepuți folosesc acest truc