Gospodina de pe TikTok a dezvăluit rețeta pilafului cu legume și supă de pui.
Doamna Coco de pe TikTok împarte de fiecare dată rețete delicioase, trucuri și sfaturi din bucătărie, iar de această dată a dezvăluit cum pregătește pilaful cu legume și supă de pui.
Ingrediente:
Două linguri de ulei
Două cepe mari
Morcov ras
Ardei gras
Usturoi
Roșii
Supă de găină
Orez
După ce a adus toate ingredientele de care are nevoie și cantitățile pe care le adaugă,
aceasta a curățat legumele, le-a pus la călit, a adăugat roșiile, iar după ce au dat în clocot, a adăugat și supa de pui. “Fac un pilaf și am pus aici două linguri de ulei, două cepe mari pe care le-am înăbușit, un pic de morcov ras, un pic de ardei gras, un pic de usturoi, asta dacă vreți. Mie-mi place cu un pic de usturoi și vreo două roșii.
Las să se calească bine orezul și am să pun supă de găină. După ce dau într-un clocot cu supă, pun și cărnița, acoperim cu capacul și nu mai umblu la el. Putem să-l băgăm și la cuptor dacă vrem, dar eu de data asta îl voi face pe aragaz, sub capac, să se facă mai repede. O salată verde și voi face și o ciulama, pentru că am multă zeamă de la găină.”,
a spus doamna Coco.
Această variantă de pilaf se poate face și la cuptor, însă doamna Coco de această dată a explicat cum îl face în tigaie, pe aragaz.
După ce carnea și supa sunt adăugate în pilaf, rămân la călit la foc mic, fără să mai fie ridicat capacul. “Cam așa arată pilaful pe care l-am făcut cu voi, v-am explicat cum și în ce fel. Legumele, adică ceapă, morcov, ardei gras, puteți pune și ciuperci, dar eu nu am pus, le căliți până punem orezul pe care l-am spălat și l-am scos din apă. Punem și orezul și îl călim în continuare, după stingem cu supă.
Suprapunem de două ori cantitatea cu supă care este în cratiță. Eu am pus mai multă supă pentru că mie îmi place mai zemos. Lăsăm pe foc până dă în două-trei clocote și amestecăm cu lingura de lemn sau cu o paletă. După ce am adăugat și supă și am amestecat bine, punem capacul, reducem focul și nu mai umblăm la el. Este foarte gustos, plin de carne, plin de supă, o bunătate, vi-l recomand din tot sufletul.”,
a mai spus doamna Coco.