Aceasta reteta de piure de cartofi este perfecta pentru perioada postului. Se prepara rapid.
Ingrediente: 700 g cartofi, 6 linguri margarina vegetala, 1 catel usturoi, 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati, intai pe lungime, apoi pe latime. Se pun intr-o cratita, se acopera cu apa, se pune sare si se fierb pana se inmoaie. Se zdrobesc apoi cu o furculita (sau se trec prin mixer).
Se topeste margarina, se toarna peste cartofi. Se pun apoi usturoiul, sarea si piperul si se presara cu patrunjel verde tocat. Se serveste ca atare, ori ca garnitura la preparatele cu ciuperci sau cu varza.
Sursa
Ingrediente: 700 g cartofi, 6 linguri margarina vegetala, 1 catel usturoi, 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, dupa gust.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Placinta saracului, de POST! Ai nevoie de 4 ingrediente simple!
Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati, intai pe lungime, apoi pe latime. Se pun intr-o cratita, se acopera cu apa, se pune sare si se fierb pana se inmoaie. Se zdrobesc apoi cu o furculita (sau se trec prin mixer). Se topeste margarina, se toarna peste cartofi. Se pun apoi usturoiul, sarea si piperul si se presara cu patrunjel verde tocat.
Se serveste ca atare, ori ca garnitura la preparatele cu ciuperci sau cu varza.
Idei de cina de post de la Ioana Ginghina. Ce sa mananci ca sa treci mai usor peste perioada asta!