Incearca aceasta reteta de pizza delicioasa, care se prepara intr-un mod inedit! Familia ta va ramane impresionata atat de gust, cat si de aspect.
Ingrediente:
2 lingurite drojdie
cca 300 ml apa calduta
cca 700 gr faina alba sau cat cuprinde
2 lingurite sare kosher
1 lingura jumatate zahar
cca 500 gr topping preferat (ceapa, masline, ardei gras, usturoi, rosii deshidratate)
cca 100 gr parmezan dat pe razatoare
cca 450 gr mozzarella data pe razatoare
1 lingura ulei de masline
1 borcanel de sos marinara
Mod de preparare:
1.
2. Amesteca dorjdia dizolvata cu faina, sarea si zaharul. Omogenizeaza bine, folosind o lingura.
3. Adauga toppingul si parmezanul. Omogenizeaza. Daca ti se pare ca aluatul e prea lipicios, mai pune putina faina. Lasa deoparte in jur de o ora, apoi muta aluatul in frigider pentru inca o ora.
4. Presara faina pe o masa, scoate aluatul si trece cu sucitorul peste el de cateva ori, ca sa-i dai forma pentru tava de copt, apoi pune-l in tava tapetata cu hartie de copt.
5. Presa mozzarella peste aluat, apoi acopera cu partea din afara tavii.
6. Lasa tava deoparte pana cand cuptorul e incins la 220 de grade Celsius. Bag-o dupa aceea in cuptor pentru 35 de minute sau pana cand se rumeneste painea.
7. Cu 3 minute inainte sa scoti tava, unge painea cu uleiul de masline.
Serveste cu sos marinara.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Sursa: culinar.bzi.ro