Pizza de casă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pizza de cas ă.
Rețetă de pizza de casă
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pizza de casă, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Ingrediente – pizza de casă
Ingrediente pentru blat
- 2 linguri de zahăr granulat
- apă caldă
- drojdie uscată
- sare
- ulei de măsline
- 2 căni de făină
Ingrediente pentru sos
- 160 g pastă de tomate
- apă
- praf de busuioc
- praf de ceapă
- sare
- praf de oregano
- praf de usturoi
- parmezan
Ingrediente pentru topping
- mozzarella
- pepperoni sau cârnăciori
- frunze proaspete de mentă (opțional)
Citeste si: Rețetă de ciorbă cu ciolan afumat
Mod de preparare - pizza de casă
Pasul 1. Începem prin a pune în mixerul de bucătărie, două linguri de zahăr granulat și trei sferturi de cană cu apă caldă. Pentru a dizolva zahărul, vom lua o linguriță, cu ajutorul căreia vom amesteca. Peste cele două ingrediente, presărăm deasupra și o linguriță de drojdie uscată, pe care o vom lăsa să se odihnească timp de aproximativ 10 minute.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pasul 2. În continuare, în același amestec, vom adăuga și o linguriță de sare, o linguriță de ulei de măsline și două căni de făină. A venit timpul să folosim mixerul, așa că vom mixa amestecul nostru până în momentul în care va începe să se îndepărteze de bol și se formează un aluat. Atunci când deja a rezultat aluatul nostru, vom mai lăsa mixerul să îl frământe doar pentru un minut.
Pasul 3. Presăram puțină făină pe mâini și luăm aluatul din bolul mixerului. Formăm o bilă din aluatul nostru și o așezăm înapoi în bol, pentru a o acoperi cu un prosop umed și o lăsăm să crească, timp de aproximativ o oră.
Pasul 4. Între timp, ne vom ocupa de sosul pentru pizza. Așadar, într-o oală de dimensiuni mai mici, vom adaugă 160 de grame de pastă de tomate, trei sferturi de cană de apă, o linguriță de busuioc, o linguriță de praf de ceapă, o jumătate de linguriță de sare, o jumătate de linguriță de oregano și o jumătate de linguriță de praf de usturoi. Cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingrediente, continuu, la foc mediu, până când va da în clocot, moment în care focul se oprește și se adaugă încă o lingură de parmezan ras. Se mai amestecă, până când parmezanul se va topi, iar apoi oala se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
Pasul 5. A venit momentul să preîncălzim cuptorul la cea mai mare temperatură (în funcție de cuptor). Între timp, pe o tavă pentru pizza, vom presăra cu făină și vom pune aluatul. Folosind degetele, vom începe să presăm ușor, ușor, aluatul, din centru, până când se va întinde pe toată suprafața tăvii.
Pasul 6. Acum ne vom ocupa de asamblarea pizzei noastre delicioase. Începem prin a adăuga o jumătate din amestecul de sos, iar pornind din centru, vom începe să-l întindem către margini. Urmează să presăram pe deasupra și mozzarella rasă, mai exact pe toată suprafață unde ați pus sos, iar apoi vom pune și câteva felii de pepperoni sau cârnăciori tăiați în bucățele mai mici, începând de la exterior, spre interior. Pizza de introduce în cuptor și se coace timp de aproximativ 7-8 minute, pentru a se rumeni așa cum trebuie.
Pasul 7. Timpul a trecut, iar tot ce mai trebuie să facem este să scoatem pizza de la cuptor, să o îndepărtăm de pe tava de pizza, cu ajutorul tăietorului special de pizza, iar ulterior să o tăiem. Deasupra puteți adăuga și câteva frunze proaspete de mentă (opțional).
Pizza de casă este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!