Reteta de placinta cu branza ca la bunica acasa! Uite cum se face!

Reteta de placinta cu branza ca la bunica acasa! Uite cum se face!

Nu ti-e dor de placinta cu branza aburinda cum numai bunica stia sa faca? Iti prezentam o reteta simpla si rapida, dar foarte-foarte gustoasa.

 

Ingrediente – Placinte cu branza (5 bucati)
300 – 325 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1 ou mediu
140 ml apa usor calduta
ulei masline/floarea soarelui (cca 6-7 linguri)
10-15 linguri pline branza feta/telemea/cascaval
Mod de preparare
Punem faina intr-un vas (pentru inceput doar 300 g), adaugam in centrul ei sarea, zaharul, praful de copt dat prin sita, oul si apa calduta.
Framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic (daca mai este nevoie, mai adaugam inca 25 g faina).
Rupem bucati din aluat, de cca 70 g,  si le dam o forma rotunda. Le ungem bine cu ulei si le punem pe un fund de lemn, uns si el cu putin ulei.
Le acoperim cu o folie de aluminiu si le lasam sa se odihneasca 15 minute.
Dupa repaus, ungem bine fundul de lemn cu ulei, tavalim bilutele de aluat pe ambele parti in ulei si le intindem, cu mana, intr-o foaie foarte subtire (daca planul de lucru este bine uns cu ulei, aluatul se intinde fara niciun efort) executand o miscarea rotatorie pe suprafata foii.
Adaugam 2-3 linguri de branza rasa pe toata suprafata fiecarei foi.
Impaturim laturile lungi ale foii aducandu-le unul peste celalalt. Repetam operatia cu laturile scurte ale foii de aluat. Obtinem in acest fel un patrat pe care il intoarcem, astfel incat marginile suprapuse sa fie aseazate pe planul de lucru.
Asezam placintele pe o farfurie unsa cu ulei, le ungem si suprafata si le acoperim cu folie de aluminiu.
Le lasam sa se odihneasca inca 15 minute.
Dupa 15 minute, ungem planul de lucru cu ulei, si aplatizam fiecare placinta astfel incat sa obtinem o grosime de cca 0,8-1 cm.
Punem o tigaie antiaderenta pe foc mic spre mediu si cand aceasta este incinsa, adaugam prima placinta. O prajim cate 3 minute pe fiecare parte. In timp ce se prajesc, se vor umfla destul de mult, dar dupa ce le scoatem din tigaie, se aplatizeaza.
Sfat
Pentru niste placinte reusite si un aluat usor de lucrat, avem grija sa ungem bine planul de lucru, mainile si ambele parti ale aluatului cu ulei. Asta nu inseamna ca trebuie sa folosim foarte mult ulei, ci doar sa ne asiguram ca aluatul si planul de lucru sunt uniform unse cu ulei. Doar in acest fel aluatul se va intinde usor si intr-o foaie subtire".
Sursa: wowbiz.ro

Ingrediente – Placinte cu branza (5 bucati)

300 – 325 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1 ou mediu
140 ml apa usor calduta
ulei masline/floarea soarelui (cca 6-7 linguri)
10-15 linguri pline branza feta/telemea/cascaval

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas (pentru inceput doar 300 g), adaugam in centrul ei sarea, zaharul, praful de copt dat prin sita, oul si apa calduta.

Framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic (daca mai este nevoie, mai adaugam inca 25 g faina).Rupem bucati din aluat, de cca 70 g,  si le dam o forma rotunda. Le ungem bine cu ulei si le punem pe un fund de lemn, uns si el cu putin ulei. Le acoperim cu o folie de aluminiu si le lasam sa se odihneasca 15 minute.

Dupa repaus, ungem bine fundul de lemn cu ulei, tavalim bilutele de aluat pe ambele parti in ulei si le intindem, cu mana, intr-o foaie foarte subtire (daca planul de lucru este bine uns cu ulei, aluatul se intinde fara niciun efort) executand o miscarea rotatorie pe suprafata foii.Adaugam 2-3 linguri de branza rasa pe toata suprafata fiecarei foi.

Impaturim laturile lungi ale foii aducandu-le unul peste celalalt. Repetam operatia cu laturile scurte ale foii de aluat. Obtinem in acest fel un patrat pe care il intoarcem, astfel incat marginile suprapuse sa fie aseazate pe planul de lucru.

Asezam placintele pe o farfurie unsa cu ulei, le ungem si suprafata si le acoperim cu folie de aluminiu. Le lasam sa se odihneasca inca 15 minute.

Dupa 15 minute, ungem planul de lucru cu ulei, si aplatizam fiecare placinta astfel incat sa obtinem o grosime de cca 0,8-1 cm.

Punem o tigaie antiaderenta pe foc mic spre mediu si cand aceasta este incinsa, adaugam prima placinta. O prajim cate 3 minute pe fiecare parte. In timp ce se prajesc, se vor umfla destul de mult, dar dupa ce le scoatem din tigaie, se aplatizeaza.

Sfat

Pentru niste placinte reusite si un aluat usor de lucrat, avem grija sa ungem bine planul de lucru, mainile si ambele parti ale aluatului cu ulei. Asta nu inseamna ca trebuie sa folosim foarte mult ulei, ci doar sa ne asiguram ca aluatul si planul de lucru sunt uniform unse cu ulei. Doar in acest fel aluatul se va intinde usor si intr-o foaie subtire". 

Sursa: wowbiz.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat