Sute de comentarii şi vizualizări, a strâns cea mai îndrăgită bunică pe pe internet. Noua reţetă de „Cococi cu brânză” a fost deja încercată de multe gospodine.
Cunoscută cu celebra replică pe care o folosește în clipurile postate „Aţi înţeles?!”, bunica Gherghina de pe TikTok şi-a mai dezvăluit o reţetă de plăcintă cu brânză. Toate ingredientele sunt accesibile şi nu veți avea nevoie de ustensile precum mixerul.
„Dragii mei,
Astăzi vă prezint cum se face cocociul cu brânză (plăcintă cu brânză). Cum făceau bătrânii noștri atunci când frământau pâine, luau puţin coca şi ne făceau un cococi cu brânză.
Ingrediente pentru plăcintă cu brânză (cococi cu brânză) a bunicii Gherghina de pe TikTok
- 500 g faină
- sare
- jumătate cub drojdie
- 4 ouă
- 300 g telemea de vacă
- 4 linguri zahăr
- 250 ml apă caldă
Citește și: Reţetă de prăjitură cu nucă şi iaurt făcută de bunica Gherghina de pe TikTok
Citește și: Salată de boeuf. Reţeta secretă a bunicii Gherghina de pe TikTok
Pentru coacere pregătiți o cratiţă mai mare. Bunica Gherghina a copt desertul într-o cratiţă şi nu în tava de copt. Paşii pentru reţeta de plăcintă cu brânză (cococi cu brânză) au fost specificați de mamaie.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„Acum frământam coca pentru cococi. Peste faină punem un praf de sare şi unul de zahăr. O nucă mică de drojdie se aruncă peste ingredientele din castron. Turnați şi apă caldă şi frământăm coca. Aşa ne făcea mama noastră cocociul cu brânză. Ni-l cocea la ţest şi ne strângeam toate surioarele pe lângă cococi şi mâncăm. Frământăm coca bine şi o lăsăm la dospit, până se umflă puţin şi pe urmă preparăm brânză, cu cele 4 ouă şi zahărul.
Fiecare după cum vrea... dacă vrea să pună zahăr, dacă nu, o lasă aşa mai sărată. Zahărul se pune după gust. Am terminat coca de frământat şi o lăsăm la dospit, timp în care pregătim brânza pentru cococi.
Fărâmițăm brânza, punem 4 ouă şi 4 linguri de zahăr.
Aluatul trebuie întins şi împărţit în două. Vor fi două foi de aluat şi la mijloc compoziția de brânză.
„Coca o întind cu sticlă, că aşa sunt eu învăţată. Nu îmi place cu altceva, cu sucitor. Am uns tava cu ulei şi punem prima foaie.
Punem apoi compoziţia de brânză şi apoi urmează să punem şi a doua foaie. O mai lăsăm 15 minute până o băgăm la cuptor. Nu o băgaţi imediat că nu iese bine, iese tare... La cuptor îl ţin 30 minute, la 250 grade. Aşa e cuptorul meu, nu ştiu alţii cum au cuptorul. Eu aş îl am. Să îl înţepaţi puţin cu cuţitul. Uitați rezultatul final la cocociul cu brânză.” a spus mamaia din Teleorman.
Poftă bună!
View this post on Instagram