Reţeta de plăcintă cu brânză, denumită şi „Cococi cu brânză”, a bunicii Gherghina de pe TikTok

reteta cococi cu branza
Reţeta de plăcintă cu brânză, denumită şi „Cococi cu brânză”, a bunicii Gherghina de pe TikTok

Sute de comentarii şi vizualizări, a strâns cea mai îndrăgită bunică pe pe internet. Noua reţetă de „Cococi cu brânză” a fost deja încercată de multe gospodine.

Cunoscută cu celebra replică pe care o folosește în clipurile postate „Aţi înţeles?!”, bunica Gherghina de pe TikTok şi-a mai dezvăluit o reţetă de plăcintă cu brânză. Toate ingredientele sunt accesibile şi nu veți avea nevoie de ustensile precum mixerul.

„Dragii mei,

Astăzi vă prezint cum se face cocociul cu brânză (plăcintă cu brânză). Cum făceau bătrânii noștri atunci când frământau pâine, luau puţin coca şi ne făceau un cococi cu brânză.

Îl băgau la ţest şi când îl scoteau, mâncăm de ne omorâm, noi copiii. Ne strângeam pe lângă cocociul ăla şi mâncăm. Aceste ingrediente se găsesc la oricine în casă.” a spus mamaia din Teleorman. 

Ingrediente pentru plăcintă cu brânză (cococi cu brânză) a bunicii Gherghina de pe TikTok

  • 500 g faină 
  • sare
  • jumătate cub drojdie
  • 4 ouă
  • 300 g telemea de vacă
  • 4 linguri zahăr
  • 250 ml apă caldă

Citește și: Reţetă de prăjitură cu nucă şi iaurt făcută de bunica Gherghina de pe TikTok

Citește și: Salată de boeuf. Reţeta secretă a bunicii Gherghina de pe TikTok

Pentru coacere pregătiți o cratiţă mai mare. Bunica Gherghina a copt desertul într-o cratiţă şi nu în tava de copt. Paşii pentru reţeta de plăcintă cu brânză (cococi cu brânză) au fost specificați de mamaie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„Acum frământam coca pentru cococi. Peste faină punem un praf de sare şi unul de zahăr. O nucă mică de drojdie se aruncă peste ingredientele din castron. Turnați şi apă caldă şi frământăm coca. Aşa ne făcea mama noastră cocociul cu brânză. Ni-l cocea la ţest şi ne strângeam toate surioarele pe lângă cococi şi mâncăm.

Frământăm coca bine şi o lăsăm la dospit, până se umflă puţin şi pe urmă preparăm brânză, cu cele 4 ouă şi zahărul.

Fiecare după cum vrea... dacă vrea să pună zahăr, dacă nu, o lasă aşa mai sărată. Zahărul se pune după gust. Am terminat coca de frământat şi o lăsăm la dospit, timp în care pregătim brânza pentru cococi.

Fărâmițăm brânza, punem 4 ouă şi 4 linguri de zahăr.

Acum amestecăm bine întreaga compoziție.” a precizat bunica Gherghina de pe TikTok.

Citește și: Cine este bunica Gherghina de pe TikTok. „Tu să ai grijă de florile astea, după ce nu o să mai fiu eu, că te mănânc!”

reteta placinta cu branza la cratita

Citește și: “Vă arăt cum se fac turtele îndoite cu brânză” Bunica Gherghina de pe TikTok a pregătit o nouă reţetă de gogoşi cu brânză

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Aluatul trebuie întins şi împărţit în două. Vor fi două foi de aluat şi la mijloc compoziția de brânză.

„Coca o întind cu sticlă, că aşa sunt eu învăţată. Nu îmi place cu altceva, cu sucitor. Am uns tava cu ulei şi punem prima foaie.

Punem apoi compoziţia de brânză şi apoi urmează să punem şi a doua foaie. O mai lăsăm 15 minute până o băgăm la cuptor.

Nu o băgaţi imediat că nu iese bine, iese tare... La cuptor îl ţin 30 minute, la 250 grade. Aşa e cuptorul meu, nu ştiu alţii cum au cuptorul. Eu aş îl am. Să îl înţepaţi puţin cu cuţitul. Uitați rezultatul final la cocociul cu brânză.” a spus mamaia din Teleorman.

Poftă bună!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @bunica.gherghina



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

“Este vremea dovleacului… să facem o plăcintă cu dovleac” Bunica Gherghina de pe TikTok a gătit o rețetă delicioasa de plăcintă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies