Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă

Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă
Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă

Plăcinta cu mere este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi și totodată unul dintre cele mai ușor de preparat.

Plăcinta cu mere este consumată și îndrăgită de oameni de toate vțrstele, fie că vorbim despre copii, adolescenți sau bătrâni. Este un desert vechi, foarte ușor de preparat, care și-a făcut loc în inimile tuturor ca fiind desertul preparat de bunici, în copilărie. Este adevărat că multora dintre noi, plăcinta cu mere nu ne va ieși niciodată ca cea a bunicii, însă v-am pregătit o rețetă de plăcintă cu mere, ca la bunica acasă!

Citeste si: Rețeta copilăriei- ciocolată de casă cu lapte praf

Rețetă de plăcintă cu mere. Ingredientele necesare și modul de preparare pentru aluat

Pentru aluatul de plăcintă cu mere, vom avea nevoie de: 500g făină, trei linguri de ulei, o linguriță de sare și o ceașcă plină cu apă caldă. Modul de preparare al aluatului este foarte simplu, dar există și câteva secrete.

Pe o suprafață plană, vom pune făina, ca un mușuroi, în care vom face o gaură la mijloc unde adăugăm uleiul, sarea și apa caldă. Amestecăm cu o spatulă din lemn, iar când aluatul se încheagă, frământăm cu mâna. Aluatul trebuie să fie mai moale, mai pufos, așa că dacă este nevoie, mai adăugăm apă caldă, puțin câte puțin.

Aluatul trebuie frământat și bătut de masă, iar mai apoi se lasă în tihnă la loc cald, dar lipsit de umezeală, timp de 10 minute.

Încălzim un prosop pe care îl vom pune peste acesta. După ce au trecut 10 minute, rupem aluatul în două bucăți, una mai mică și cealaltă mai mare, pe care o luăm pentru a pregăti foaia de aluat. vom întinde foaia de aluat cu ajutorul unui făcăleț, pe care o mai lăsăm un sfert de oră acoperită cu un prosop cald.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Pulpe de pui la cuptor. Condimentul care le face delicioase. Iată rețeta!

Pentru partea de deasupra a aluatului, luăm bucata rămasă pe care o întindem până se subțiază și ajunge la o grosime de 2-3 centimetri. Tăiem această foaie în mai multe fâșii subțiri, pe care le vom pune în formă de „x” deasupra plăcintei.

Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă
Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă

Rețetă de plăcintă cu mere. Ingredientele necesare și modul de preparare pentru umplutură

Pentru umplutură, ne vor trebui un kilogram de mere, o lingură de unt, zeama de la jumătate de lămâie, trei linguri de zahăr și scorțișoară după gust. Curățăm merele și le punem într-o cratiță, la călit, alături de zahăr, puțin unt și zeama de lămâie. Amestecăm până merele se înmoaie și capătă o culoare rumenă, apoi le mutăm pe un ochi stins și adăugăm scorțișoara.

Ungem tava cu unt, apoi punem foaia de plăcintă, tăiată pe mărimea tăvii. Punem merele peste foaie, nivelăm și așezăm peste plăcintă, în formă de „x” fâșiile de aluat. Ochiurile acestora trebuie să fie moderate, astfel încât să nu se pârlească partea superioară a merelor, acestea trebuie să rămână moi și zemoase. Cuptorul trebuie preîncălzit, iar când vom introduce plăcinta, focul va fi la treapta medie.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă
Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă

Când scoatem prăjitura din cuptor, presărăm zahăr pudră (în funcție de gust), sau zahăr brun, și servim cu înghețată de vanilie, cât încă este caldă.

Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cannoli cu ciocolată! Cum faci cel mai bun desert italian?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies