De această dată, iubitoarea de gastronomie a ales să pregătească o rețetă de plăcinte cu mere și a dezvăluit toate ingredientele necesare pentru un gust delicios.
A început prin a rade merele, pe care le-a amestecat cu scorțișoară, lichior de portocale și rom, iar apoi a luat un amestec de alune, nuci, caju și nucă de cocos, pe care l-a amestecat în întreaga compoziție, alături de vanilie și zahăr. Când toată umplutura este gata, începe să asambleze plăcintele în tavă, adăugând foile sub formă de evantai. “Facem plăcintă de mere. Am ras merele, 12 mere am avut, am pus scorțișoară. Am o lămâie rasă, nu e neapărat nevoie să puneți dacă nu vă place. Vă arăt cum o fac eu. Pun și puțin lichior de portocale, pun și un pic de rom. Am aici un amestec din caju, nuci, alune, alune de pădure, alune sărate. Am amestecat foarte bine, iar acum pun peste mărul ras. Dacă vreți, puneți, dacă nu, nu e necesar. Pun și nucă de cocos, iar acum pun vanilie, două plicuri. Pun zahărul, 12 linguri. Cam 250 g. Mie îmi place să fie dulce. Pun și un pic de ulei, 4 linguri. Amestecăm toată compoziția și apoi voi umple foile. Acum montăm plăcinta cu mere. Avem un pachet de foi de plăcintă. Am uns cu ulei, am pus mai mult de jumătate de pachet, adică 200 g de unt și 150 ml de ulei. Untul e topit, după am pus uleiul. Am o foaie de plăcintă, o ungem cu amestecul de ulei și unt, apoi pun foaia în tavă. Dedesubt pun două foi, unse cu ulei și unt. Să lucrați repede. Acuma luăm o foaie de plăcintă, o ungem cu unt și ulei și luăm din compoziția de mere și punem peste foaie. Nu punem foarte mult. Apoi o fac ca pe un evantai și o pun în tavă. Am dat drumul la cuptor pentru a avea timp să se încălzească. Așa fac până termin toate foile. Este foarte simplu și foarte rapid.”, a povestit doamna Coco.
Cum pregătește doamna Coco sosul pe care îl pune deasupra plăcintei
Cât plăcinta este cuptor, aceasta pregătește și un sos pe care îl va pune deasupra după ce s-a rumenit. Astfel, bate două ouă, pe care le amestecă împreună cu frișcă lichidă, zahăr vanilat, 3 linguri de zahăr și o linguriță de praf de copt. Scoate plăcinta, adaugă sosul pe deasupra, apoi o mai lasă timp de aproximativ 15 minute la cuptor. “Cât timpul plăcinta de mere este la cuptor, facem sosul pe care îl vom pune deasupra. Punem două ouă într-un bol, le batem foarte bine. Am frișcă lichidă și amestecăm foarte bine cu ouăle. Pun zahăr vanilat, 3 linguri de zahăr și o linguriță de praf de copt. Amestecăm foarte bine. Când s-a rumenit plăcinta, o scot și pun deasupra amestecul acesta, apoi mai las 15-20 de minute. Cu o lingură vom pune peste tot. Așa trebuie să arate, iar acum punem sosul. Încercăm să punem peste tot, apoi băgăm din nou la cuptor, până se rumenește frumos. O bat puțin să se așeze, apoi o mai bag pentru 10 minute, un sfert de oră, depinde de cuptorul pe care îl aveți. O scot, o mai las vreo 10 minute să se răcească, o pudrez, o tai și o servesc cu frișcă bătută.”, a mai spus doamna Coco.