Plăcinta cu nuci pecan reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de plăcintă cu nuci pecan. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă plăcintă cu nuci pecan, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Plăcintă cu nuci pecan
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de plăcintă cu nuci pecan, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră și 30 minute
Timp total – 2 ore
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Plăcintă cu nuci pecan
Ingrediente pentru crustă de plăcintă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- o cană și jumătate de făină
- o jumătate de linguriță de sare
- o jumătate de linguriță de zahăr granulat
- o jumătate de cană de unt, răcit și tăiat cuburi
- 4-5 linguri de apă cu gheață
Ingrediente pentru umplutură
- 1 cană de sirop de porumb
- 1 cană de zahăr granulat
- 3 ouă mari, bătute (la temperatura camerei)
- 2 linguri de unt, topit
- 1 linguriță de esență de vanilie
- un sfert de linguriță de sare
- 2 căni și jumătate de nuci pecan
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane.
Citește și: Rețetă delicioasă de Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți
Mod de preparare - Plăcintă cu nuci pecan
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol mare, în care veți amesteca o cană și jumătate de făină, o jumătate de linguriță de sare și o jumătate de linguriță de zahăr granulat. Adăugați apoi și o jumătate de cană de unt, tăiat cubulețe, iar cu mâinile vom frământa în amestecul de făină până seamănă cu textura nisipului.
Pasul 2. Abia apoi este nevoie să adăugați și 4-5 linguri de apă cu gheață, însă doar câte o lingură, pe rând, în timp ce amestecați cu o furculiță până când aluatul formează o bilă. Atenție însă! Nu amestecați în exces.
Pasul 3. Aplatizați aluatul într-un disc și înfășurați-l strâns în folie de plastic, apoi îl țineți la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Pasul 4. Între timp, este nevoie să preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Imediat apoi, pe o suprafață presărată cu făină, întindeți aluatul într-un cerc, potrivit pentru tava de plăcintă pe care o vom utiliza. Astfel, urmează să transferați aluatul pe tavă, cu ajutorul unui sucitor. Ulterior este nevoie să tăiați marginile și să înțepați fundul crustei peste tot cu o furculiță.
Pasul 5. În continuare, este nevoie să tapetați crusta cu hârtie de copt și să așezați peste ea mai multe boabe de fasole uscată, pentru greutate. Coaceți timp de 15 minute, apoi scoateți greutățile și hârtia de copt și coaceți încă 10-15 minute sau până când crusta devine ușor aurie apoi se da deoparte la răcit.
Pasul 6. Acum vom avea nevoie de un bol mare, în care veți amesteca o cană de sirop de porumb, cu o cană de zahăr granulat, 3 ouă bătute (la temperatura camerei), 2 linguri de unt topit, o linguriță de esență de vanilie și un sfert de linguriță de sare, până se combină bine. Tot acum, se amestecă jumătățile de nuci pecan, iar umplutura rezultată se toarnă în crusta de plăcintă răcită, întinzând-o uniform, deasupra mai așezăm câteva nuci pecan, fie întregi, fie tăiate, după preferințe, și acoperiți marginile crustei de plăcintă cu folie de aluminiu, pentru a preveni rumenirea excesivă.
Pasul 7. Coaceți timp de 40-50 de minute, sau până când umplutura este întărită și crusta este maro aurie. Imediat apoi, scoateți plăcinta din cuptor și lăsați-o să se răcească complet înainte de a tăia și servi.
Plăcinta cu nuci pecan este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Cotlet de miel, fraged și aromat