Rețetă de Plăcintă cu rubarbă. Un desert simplu și sofisticat, în același timp!

reteta de placinta cu rubarba
Rețetă de Plăcintă cu rubarbă

Plăcinta cu rubarbă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  plăcintă cu rubarbă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă plăcintă cu rubarbă, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Plăcintă cu rubarbă

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  plăcintă cu rubarbă, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 25 minute

Timp de preparare  – 35 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Plăcintă cu rubarbă

  • 5 căni de rondele de rubarbă
  • o cană de zahăr granulat
  • un sfert de cană de făină
  • un ou (la temperatura camerei)
  • 2 căni de făină
  • o jumătate de cană de ulei de măsline
  • 4 linguri de lapte (la temperatura camerei)
  • 2 linguri de zahăr granulat
  • sare (după gust)
  • zahăr pudră
  • înghețată

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

placinta cu rubarba
Rețetă de Plăcintă cu rubarbă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pandișpan cu cremă de vanilie și cireșe, cu un gust dulce și deosebit!

Mod de preparare - Plăcintă cu rubarbă

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea aluatului de plăcintă. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga cele 2 căni de făină, alături de cele 2 linguri de zahăr granulat și sare (după gust).

Cu ajutorul unei linguri, vom amesteca toate aceste ingrediente, pentru a se combina uniform.

Pasul 2.  Separat, într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga o jumătate de cană de ulei de măsline, alături de cele 4 linguri de lapte (la temperatura camerei). Amestecăm puțin cu lingura, apoi întregul conținut se va turna în bolul cu făină și continuăm să încorporăm ingredientele împreună.

Pasul 3.  Din acest conținut vom păstra un sfert, iar restul cantității se va turna într-o tavă rotundă de cuptor, termo-rezistentă, pe care o vom uniformiza cu ajutorul unei linguri, cât să acopere toată suprafața tăvii, cât mai bine cu putință.

Pasul 4.  În bolul în care se află cubulețele de rubarbă, vom adăuga și o cană de zahăr granulat, alături de un sfert de cană de făină și un ou întreg (la temperatura camerei).

Tot cu ajutorul unei linguri vom amesteca și ingredientele aflate în acest bol. Imediat apoi, vom turna compoziția în tavă, peste aluatul așezat și o vom nivela tot cu o lingură.

cea mai simpla reteta de placinta cu rubarba
Rețetă de Plăcintă cu rubarbă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Acum a venit momentul ca sfertul de conținut din aluatul de blat, să îl sfărâmăm mai mult și să îl distribuim pe toată suprafața plăcintei.

Pasul 6.  Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 10 minute. Imediat apoi, temperatura trebuie potrivită la 180 de grade Celsius, iar desertul se va mai prepara pentru încă 35 de minute.

Pasul 7.  După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, iar după ce se poate tăia, o vom împărți în 8 părți egale, pentru a o putea servi. Deasupra putem presăra puțin zahăr pudră și o putem savura alături de o cupă de înghețată , iar rețeta este gata!

Plăcinta cu rubarbă  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai buna reteta de placinta cu rubarba
Rețetă de Plăcintă cu rubarbă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Rețetă de lava cake. Un desert gata de servit în 30 de minute!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies